Ζητούν τις αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021οι πληγέντες αγρότες Ανατολικής Εορδαίας & Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας

Συλλαλητήριο, για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων από τον παγετό της Άνοιξης του 2021 στους πληγέντες αγρότες, διοργανώνει σήμερα στις 10:3...


Συλλαλητήριο, για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων από τον παγετό της Άνοιξης του 2021 στους πληγέντες αγρότες, διοργανώνει σήμερα στις 10:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας.

Απευθυνόμενος ο Σύλλογος στον ΕΛ ΓΑ, ζητά την άμεση κινητοποίηση του για τις φετινές τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες από χαλαζοπτώσεις και τις έντονες βροχοπτώσεις, λέει: 
 «Όχι στις δραματικές αυξήσεις του κόστους παραγωγής, ενώ, με το πετρέλαιο στα ύψη, τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα έως και τρείς φορές επάνω, με τις υπέρογκες αυξήσεις στις ζωοτροφές, ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος στραγγαλίζεται κυριολεκτικά. Η αγροτική και κτηνοτροφική οικογένεια είναι σε κίνδυνο από τις πολιτικές που εφαρμόζονται».

 Καταλήγοντας ο Σύλλογος στην ανακοίνωση του, απαιτεί άμεσα μέτρα ουσιαστικής στήριξης και πληρωμή των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι αγρότες

- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια