Παναγιώτης Νίκας - ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: “Θα αποκτήσει μείζονα αξία αν συμπεριληφθούν Λακωνία & Νότια Αρκαδία”

Ο Νίκας για την απόφαση για ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: “Θα αποκτήσει μείζονα αξία αν συμπεριληφθούν Λακωνία και Νότια Αρκαδία”  Η απόφαση αυτή θα α...


Ο Νίκας για την απόφαση για ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: “Θα αποκτήσει μείζονα αξία αν συμπεριληφθούν Λακωνία και Νότια Αρκαδία” 

Η απόφαση αυτή θα αποκτήσει μείζονα αξία αν στη Μεσσηνία ως χώρο παραγωγής συμπεριληφθούν η Λακωνία και η νότια Αρκαδία, όπου οι κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες είναι ίδιες με τη Μεσσηνία."

Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Νίκα: 

«Η απόφαση του ΣτΕ για την ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” αίρει την αδικία της απόφασης Αποστόλου (2018), προσδιορίζοντας με ακρίβεια την έννοια των προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ).
Έτσι, ανοίγονται εξαιρετικές προοπτικές για την ενδυνάμωση της παραγωγής και της εμπορίας του προϊόντος, στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία. Όμως, η απόφαση αυτή θα αποκτήσει μείζονα αξία αν στη Μεσσηνία ως χώρο παραγωγής συμπεριληφθούν η Λακωνία και η νότια Αρκαδία, όπου οι κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες είναι ίδιες με τη Μεσσηνία. Κι αυτό γιατί θα συγκεντρωθεί η κρίσιμη ποσότητα του προϊόντος (33% περίπου του συνόλου της παραγόμενης ποσότητας ελιάς) ώστε να υπάρξει ικανή παρουσία στις διεθνείς αγορές. Αυτή πρέπει να είναι η κατεύθυνση, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου»

Σχόλια