Βασίλης Κόκκαλης (ΣΥΡΙΖΑ) για φράγμα Πουρναρίου: “Κάλιο αργά παρά ποτέ”...

Με αφορμή τη δημοπράτηση του Φράγματος Πουρναρίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρ...


Με αφορμή τη δημοπράτηση του Φράγματος Πουρναρίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:


“Αφού συμπληρωθήκαν 3 έτη (από 19 Μαΐου 2019) από την ένταξη του συγκεκριμένου έργου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την τότε ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και με την συνδρομή της τότε Δημοτικής Αρχής του Δήμου Τεμπών στο Π.Α.Α, ήρθε η σημερινή κυβέρνηση να το δημοπρατήσει ως όφειλε. Πρόκειται για έργο πνοής για τον Δήμο Τεμπών και για τον πρωτογενή τομέα σε όλο τον θεσσαλικό κάμπο. 

Το φράγμα έχει όγκο ταμίευσης 2.423.000 κ.μ. και ύψος 20 μ. επί της κοίτης του ρέματος Λιβαδόρεμα που συμβάλλει στον ποταμό Πηνειό έναντι της κοιλάδας των Τεμπών. 

Το σύνολο του έργου βρίσκεται εντός της περιοχής του δικτύου «NATURA 2000» με την ονομασία «Αισθητικό Δάσος Όσσα», γι’ αυτό και αξιολογήθηκε ειδικά η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) έργου. Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του έργου αυτού, αλλά και των υπολοίπων που έχει ανάγκη ο νομός Λάρισας”.

πηγή:ertnews.gr

 

Σχόλια