Σύσκεψη για το ζήτημα των ζημιών σε καλλιέργειες σταφίδας & σε αμπελώνες στη Νεμέας από τις βροχοπτώσεις & την υγρασία

Σύσκεψη για το ζήτημα των ζημιών σε καλλιέργειες σταφίδας και σε αμπελώνες, έγινε στο δημαρχείο της Νεμέας, με αφορμή τις συνεχείς βροχοπτώσ...


Σύσκεψη για το ζήτημα των ζημιών σε καλλιέργειες σταφίδας και σε αμπελώνες, έγινε στο δημαρχείο της Νεμέας, με αφορμή τις συνεχείς βροχοπτώσεις και την υγρασία των τελευταίων ημερών.

“Οι αρχικές εκτιμήσεις θα συγκεκριμενοποιηθούν. Φαίνεται αυτές να κάνουν λόγο για σοβαρές ζημιές”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Γνωστοποίησε ότι για το συγκεκριμένο θέμα συγκαλείται σύσκεψη στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θα συμμετέχουν – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.


Θα εξεταστούν οι αναφορές των ζημιών, ενώ θα αναζητηθεί και ο τρόπος κάλυψης των παραγωγών σύμφωνα και με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Στην προκαταρκτική σύσκεψη της Νεμέας, συμμετείχαν οι υφυπουργοί Ανάπτυξης – Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, Περιβάλλοντος – Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο δήμαρχος της περιοχής, Κώστας Φρούσιος, γεωπόνοι της Περιφέρειας, αλλά και στελέχη του ΕΛΓΑ.

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια