Ερώτηση του Αντωνίου Μυλωνάκη για την άνοδο της τιμής στα καυσόξυλα ενόψει χειμερινής περιόδου

ΕΡΩΤΗΣΗ Του Αντωνίου Μυλωνάκη, Βουλευτή Α ́ ανατολικής Αττικής Αθήνα, 04/09/2022 Του: Αντωνίου Μυλωνάκη, Βουλευτή Α ́ ανατολικής Αττικής ΠΡΟ...


ΕΡΩΤΗΣΗ Του Αντωνίου Μυλωνάκη, Βουλευτή Α ́ ανατολικής Αττικής
Αθήνα, 04/09/2022
Του: Αντωνίου Μυλωνάκη, Βουλευτή Α ́ ανατολικής Αττικής
ΠΡΟΣ: στoν κ. Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «Άνοδος της τιμής και στα καυσόξυλα ενόψει χειμερινής περιόδου»


Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «ΣΚΑΪ» μετά τις αυξήσεις στις τιμές ενέργειες, βενζίνης και πετρελαίου την ανιούσα αναμένεται να λάβει και η τιμή του κυβικού μέτρου για τα καυσόξυλα.

Οι Έλληνες καταναλωτές πλην των δεκάδων προβλημάτων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την χειμερινή περίοδο θα πρέπει να επιλύσουν και το πρόβλημα της θέρμανσης των κατοικιών τους. Ειδικά μετά την επικείμενη άνοδο στη τιμή του πετρελαίου κίνησης και του ηλεκτρικού ρεύματος πολλοί είναι οι πολίτες που θα στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις για τη θέρμανσή τους και μια από τις πλέον δημοφιλείςείναι τα καυσόξυλα, τα οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν αυξητική τάση.

Σύμφωνα με το από 01/09/2022 ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, οι τιμές σε καυσόξυλα αυτήν την περίοδο διαμορφώνονται ως εξής: ο Μεσές από 85 ευρώ πέρυσι σε 120 με 130 ευρώ το κυβικό φέτος, ενώ η οξιά από 75 ευρώ σε 110 με 120 ευρώ τη φετινή περίοδο. Τέλος, σύμφωνα με τους εμπόρους, το κυβικό μέτρο από πεύκο, δρυ θα ξεκινά από 110 ευρώ ενώ το κυβικό μέτρο από ελιά 120 ευρώ.

Όλα τα ανωτέρω, συνδυαζόμενα με την ενεργειακή κρίση και τις δριμείς συνέπειες που αυτή έχει στα ελληνικά νοικοκυριά, ωθούν τον Έλληνα καταναλωτή ακόμη περισσότερο στο οικονομικό αδιέξοδο.

Γι’ αυτό χρήζει άμεσης κρατικής επέμβασης, προκειμένου οι τιμές να είναι συμβατές καιαντίστοιχες με τις δυσκολίες της εποχής.

Βάσει των ανωτέρω:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Προτίθεσθε να επιδοτήσετε την αγορά ξυλείας για όσα ελληνικά νοικοκυριά έχουν τη δυνατότητα αυτή;

2) Σκοπεύετε να θέσετε ένα πλαφόν ανά κυβικό μέτρο, ανάλογα με το είδος ξύλου, προκειμένου να μην λειτουργήσει η αγορά ανεξέλεγκτα ενόψει χειμερινής περιόδου;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Σχόλια