Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Νίκαια στις 8 Ιανουαρίου

Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι των Φαρσάλων με ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν τους αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και έδωσαν β...


Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι των Φαρσάλων με ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν τους αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και έδωσαν βροντερό και μαχητικό «παρών» με τα τρακτέρ στην πόλη των Φαρσάλων τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «έδειξαν την μαχητική διάθεση που υπάρχει σε όλο τον αγροτικό κόσμο. Η συμμετοχή των δεκάδων τρακτέρ στην κινητοποίηση για μία ακόμα φορά αναδεικνύει την οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Αυτήν την πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να την αποκρύψει, ούτε να αποποιηθεί των ευθυνών του και δεν μπορούν να τα φορτώνουν όλα στον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Ευθύνες έχει η Κυβέρνηση που δεν αντιμετωπίζει το διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής. Που επιτρέπει σε «καρτέλ», βιομηχάνων και εμπόρων, να αγοράζουν κοψοχρονιά την παραγωγή μας ή να την παραδίδουμε με το αίσχος των ανοιχτών τιμών και την ίδια στιγμή να φτάνει πανάκριβα στην κατανάλωση ή να μας πουλάνε πανάκριβα τα μέσα και εφόδια.

Ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις που υπέγραψαν για το χρηματιστήριο ενέργειας, το πρόστιμο ρύπων στον λιγνίτη, που υποκλίθηκαν στην περίφημη «πράσινη ανάπτυξη και μετάβαση» και έτσι τριπλασιάστηκε το ούτως ή άλλως ακριβό αγροτικό, αλλά και οικιακό, ρεύμα, αδειάζοντας τις τσέπες μας. Λεφτά υπάρχουν! 
Στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε το Σάββατο πάλι διατίθενται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο σε εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους κ.ά. και φυσικά 0 ευρώ επιστροφή στο αγροτικό πετρέλαιο. Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Κανείς δεν θα μας σώσει, αν οι ίδιοι με ευθύνη δεν παλέψουμε για τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας».

Τέλος, η ΕΟΑΣΝΛ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγρότες «να βουλιάξουν με τη συμμετοχή τους το Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας στην Πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιεί η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023. Τα προβλήματα δεν λύθηκαν ποτέ με τυφλή αγανάκτηση στα καφενεία, ούτε από τον καναπέ. Τα προβλήματα, οι κατακτήσεις που αποσπάσαμε, η μικρή ή μεγαλύτερη λύση που πήραμε, ήταν αποτέλεσμα της μαζικής συμμετοχής και των αγώνων μας. Αυτό δείχνει η εμπειρία μας, σε αυτόν τον γνωστό δρόμο καλούμε τους αγρότες να βαδίσουμε!».

Σχόλια