Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών από ΥπΑΑΤ & ΕΛΓΑ

Τις αμέσως επόμενες ημέρες (μέχρι 23 Δεκεμβρίου) πρόκειται να εξοφληθεί η βασική ενίσχυση, το λεγόμενο «πρασίνισμα», να δοθούν οι ενισχύσεις...


Τις αμέσως επόμενες ημέρες (μέχρι 23 Δεκεμβρίου) πρόκειται να εξοφληθεί η βασική ενίσχυση, το λεγόμενο «πρασίνισμα», να δοθούν οι ενισχύσεις στους αγρότες νεαρής ηλικίας και το εθνικό απόθεμα, ενώ θα ακολουθήσει και η πληρωμή της εξισωτικής, όπως προέκυψε κι από τη συνάντηση που είχε με αγρότες της Λάρισας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντάς.

Οι ενστάσεις για το Μέτρο 13 (Εξισωτική Αποζημίωση) θα γίνονται μέχρι την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ενώ σύμφωνα με τον Υπουργό «για την εξισωτική ο στόχος είναι, μετά και το πέρας των ενστάσεων, να αποδοθεί η εξισωτική αποζημίωση σε όλους τους μετακινούμενους και σε όσους έχουν σταβλικές εγκαταστάσεις σε μειονεκτικές, ημιορεινές και ορεινές περιοχές, σε όσους δηλαδή τις δικαιούνται πραγματικά. 

Τα θέματα των βοσκοτόπων θα διορθωθούν μετά τις ενστάσεις της εξισωτικής, ενώ μετά την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης το Υπουργείο θα προχωρήσει σε πληρωμές, πριν τη λήξη του έτους, ανακατανέμοντας τα ποσά σε όσους πραγματικά δικαιούνται την εν λόγω αποζημίωση».

*Το Δ.Σ. του ΕΛΓΑ σχεδιάζει να καταβάλει πληρωμές ύψους περίπου 120 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο δόσεις και συγκεκριμένα μία πριν και μία μετά τις Γιορτές. Ανάλογα με την εξέλιξη των πορισμάτων, θα καθοριστεί και ποιο θα είναι το ποσό που θα δουν οι παραγωγοί πριν από τις Γιορτές στους λογαριασμούς τους. Όπως δήλωσε πάντως ο υπουργός ΑΑΤ. Γ. Γεωργαντάς, στη Βουλή, η πρώτη δόση των αποζημιώσεων θα φτάσει τα 40 εκατ. ευρώ.


Σχόλια