Βραχνάς το κόστος φροντίδας για τους κτηνοτρόφους, μείωση του ζωικού κεφαλαίου

Το κόστος της παραγωγής είναι «βραχνάς» που θα «ακολουθεί» τους κτηνοτρόφους και τη νέα χρονιά. Κάνουν τον απολογισμό του 2022 και σημειώνου...


Το κόστος της παραγωγής είναι «βραχνάς» που θα «ακολουθεί» τους κτηνοτρόφους και τη νέα χρονιά. Κάνουν τον απολογισμό του 2022 και σημειώνουν σήμερα, Τρίτη 20-12-2022 στο www.ertnews.gr, λίγο πριν την έλευση της νέας χρονιάς, ότι το σημαντικότερο που καταγράφουν χρονιά τη χρονιά είναι η άνοδος του κόστους της φροντίδας των κοπαδιών τους.

«Δυστυχώς μειώνονται τα κοπάδια, υπολογίζεται πως την τελευταία πενταετία η συρρίκνωση του ζωικού κεφαλαίου είναι εντυπωσιακή», δήλωσε ο κος Δ. Ψεμματάς, Πρόεδρος του ΚΣ της Ξάνθης. Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι αναγκαία, όσο ποτέ, η ελάφρυνση του κόστους.

«Αναγκαζόμαστε να μεγαλώσουμε τα κοπάδια για να βγάλουμε τα ίδια έσοδα που είχαμε με μικρότερο αριθμό» ανέφερε.

Μιλώντας δε με ένα καθημερινό παράδειγμα σημείωσε πως «αν κάποιος είχε 250 πρόβατα, τώρα για να μπορέσει να ζήσει τα έκανε 400, ωστόσο, αύξησε έτσι και το κόστος φροντίδας και τις ώρες δουλειάς».

Τέλος, προέτρεψε την πολιτεία να εστιάσει στην ενίσχυση της παραγωγής και στην κάλυψη του αυξημένοιυ κόστους (λόγω των αυξήσεων στην ενέργεια κ.α.)

ΠΗΓΉ: ertnews.gr

Σχόλια