«Στο πλευρό των φτωχών αγροτών»

Με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις, η περιφερειακή παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή με ανακοίνωσή τη...


Με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις, η περιφερειακή παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή με ανακοίνωσή της σημειώνει πως «στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των φτωχών και μικρών αγροτών της Θεσσαλίας για την ικανοποίηση των διαχρονικών δίκαιων αιτημάτων τους.

Το εισόδημα των φτωχών αγροτών συνεχώς μειώνεται εξαιτίας της πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες, επικαλούμενες την οικονομική κρίση και τις δεσμεύσεις απέναντι στην Ε.Ε. συμφώνως προς τις επιταγές της ΚΑΠ, εξοντώνουν τους μικρούς αγρότες και τους στερούν τη δυνατότητα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης, καθώς και τη συνέχεια άσκησης του επαγγέλματός τους.

Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, απέναντι στη βάρβαρη πολιτική Κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου. 

Τα προβλήματα είναι κοινά και προέρχονται από την ίδια πολιτική που πλήττει το εισόδημα, με τις αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών και την εκτίναξη του πληθωρισμού, το δικαίωμα στην εργασία, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την ασφάλιση, τα κοινωνικά δικαιώματα συνολικά και αφαιρεί τις κατακτήσεις των εργαζομένων προς όφελος της αστικής τάξης, των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων και του κεφαλαίου, ντόπιου και ευρωπαϊκού. 

Όλα τα καταπιεζόμενα και εκμεταλλευόμενα κοινωνικά στρώματα οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων κοινωνικών ομάδων και να αντιτάξουν στην εξοντωτική πολιτική της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. την αλληλεγγύη, τη συμπαράστασή τους και τον κοινό τους αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και του συστήματος που τη γεννά».


Σχόλια