Πράξη γίνεται ο ζυθοτουρισμός στην Ελλάδα με την θέσπιση του Σήματος Επισκέψιμου Ζυθοποιείου !!!

Πράξη γίνεται ο ζυθοτουρισμός στην Ελλάδα με την θέσπιση του Σήματος Επισκέψιμου Ζυθοποιείου και το επόμενο διάστημα αναμένεται να πιστοποιη...


Πράξη γίνεται ο ζυθοτουρισμός στην Ελλάδα με την θέσπιση του Σήματος Επισκέψιμου Ζυθοποιείου και το επόμενο διάστημα αναμένεται να πιστοποιηθούν τα πρώτα ζυθοποιία της χώρας που θα μπορούν να μεταμορφωθούν σε χώρους επισκέψμους.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και το Υπουργείο Τουρισμού, ανακοίνωσαν την θέσπιση του Σήματος Επισκέψιμου Ζυθοποιείου.

Η πρόταση της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών είχε ως στόχο την σύνδεση της ελληνικής παραγωγής ζύθου με αυτήν της φιλοξενίας, μέσα από ένα οργανωμένο θεσμικό πλαίσιο. Η ένταξη του ζυθοτουρισμού στις εθνικές δράσεις προώθησης του τουριστικού προϊόντος, θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα και την εξωστρέφεια των ζυθοποιείων, ενώ παράλληλα θα αναδείξει την κουλτούρα του ζύθου στην χώρα μας, όπως τονίστηκε.

Στην παρέμβαση της η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη επεσήμανε ότι μετά από δουλειά πολλών μηνών και την ουσιαστική υποστήριξή μας από τους επαγγελματίες του κλάδου, το Υπουργείο Τουρισμού σχεδίασε και είναι σε θέση πλέον να παρουσιάσει το πρώτο Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου. 

Όπως εξήγησε στόχος παραμένει η υπεύθυνη ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, με όρους βιωσιμότητας και η περαιτέρω διαφοροποίησή του μέσω της προώθησης των ειδικών μορφών τουρισμού και της δημιουργίας νέων, σύνθετων τουριστικών πακέτων, με έμφαση στην ποιότητα και την ένταση της εμπειρίας που προσφέρεται.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών Σοφοκλής Παναγιώτου, δήλωσε ότι ήδη τα ζυθοποιεία δέχονται πληθώρα αιτημάτων, τόσο από ιδιώτες όσο και από οργανωμένους φορείς και εταιρείες του τουριστικού κλάδου, για επισκέψεις στους χώρους παραγωγής, καθώς και για γευστικές δοκιμές των προϊόντων τους. 

Το Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου έρχεται να δώσει ώθηση σε πληθώρα ζυθοποιείων σε όλη τη χώρα, να αποτελέσουν πόλους έλξης επισκεπτών, αναδεικνύοντας τα προϊόντα και τις εγκαταστάσεις τους, όπως είπε.

Το νέο αυτό Σήμα έρχεται να παντρέψει δημιουργικά τον κόσμο του εγχώριου ζύθου συνολικά, από τις πρώτες ύλες, την επεξεργασία τους στις ζυθοποιητικές εγκαταστάσεις και την παραγωγή της ελληνικής μπύρας, με αυτόν της φιλοξενίας. 

Με τον τρόπο αυτό, ερχόμαστε στην πράξη να ενισχύσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενθαρρύνοντάς τες στην αναζήτηση νέων δρόμων ανάπτυξης, επεσήμανε η κυρία Ζαχαράκη.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

Σχόλια