Ενδιαφέρουσα ενημέρωση στη Μεσσήνη για τις ασθένειες της ελιάς (βίντεο)

Αγροτική εσπερίδα με θέμα “Ασθένειες της ελιάς και τρόποι αντιμετώπισης” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο δημαρχείο Μεσσήνης. Η εκδήλωση δ...
Αγροτική εσπερίδα με θέμα “Ασθένειες της ελιάς και τρόποι αντιμετώπισης” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο δημαρχείο Μεσσήνης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών, κ.ά., για θέματα που αφορούν στην καλλιέργεια της ελιάς και τη φροντίδα της.

Στην εκδήλωση μίλησαν:

Ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, ανέπτυξε το θέμα  “Γλοιοσπόριο ελιάς – Επιδημιολογία – Νέα δεδομένα”.

Η διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας Έφη Γεωργακοπούλου, ανέλυσε το θέμα “Ο δάκος της ελιάς και η αντιμετώπισή του”.

Ο λέκτορας Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σταύρος Σωτηρόπουλος, αναφέρθηκε στις “Καλλιεργητικές φροντίδες της ελαιοκαλλιέργειας και προσαρμογή στα νέα δεδομένα”.

Συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής Στάθης Αναστασόπουλος και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Την ενημερωτική εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σχόλια