Ο καιρός της Πρωτομαγιάς 1/5/23

Νεφελώδης καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασ...


Νεφελώδης καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 4-5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 αναμένεται γενικά νεφελώδης καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης, ενώ είναι πιθανό αυτές να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού κατά βάση μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 23-24, στη Θεσσαλία από 5 έως 24-25 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 13 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελα΄γη θα πνέουν από δια΄φορες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο από τις βραδινές ω΄ρες τοπικά έως 5 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης προς τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά θα είναι τοπικά έως 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα βροχής τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διαφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς.


πηγή:meteo.grΣχόλια