Καταστροφές τύπου Ισπανίας βλέπουν οι ελαιοπαραγωγοί στην Κρήτη - Οι καταστροφές μπήκαν & στα λιόφυτα

Καταστροφές τύπου… Ισπανίας βλέπουν οι ελαιοπαραγωγοί στην Κρήτη, οι οποίοι και φοβούνται ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης θα είναι τε...


Καταστροφές τύπου… Ισπανίας βλέπουν οι ελαιοπαραγωγοί στην Κρήτη, οι οποίοι και φοβούνται ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης θα είναι τεράστιες και ανεξέλεγκτες.

Το καμπανάκι του κινδύνου είχε χτυπήσει για πρώτη φορά προ δεκαημέρου, όταν οι λασποβροχές, είχαν δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης ασθενειών για τα αμπέλια, αλλά και όπως φαίνεται από τις εξελίξεις, προϋποθέσεις για σοβαρότατα προβλήματα στην ελαιοπαραγωγή.

Οι ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που φαίνεται να υπάρχουν, έχουν προκαλέσει την ενεργοποίηση της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών της οποίας και προΐσταται ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, η οποία και συγκαλεί σύσκεψη την ερχόμενη Παρασκευή στις 8.00 το βράδυ στο Πολύκεντρο του Προφήτη Ηλία, με θέμα «την δραματική κατάσταση στα αμπέαλια αλλά και τις ελιές».

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Πρίαμος Ιερωνυμάκης αναφέρει πως ήδη έχουν προχωρήσει έλεγχοι σε διάφορες περιοχές μεταξύ των οποίων το Μεσοχωριό και η Μεσαρά, όπου και έχει διαπιστωθεί ότι η καταστροφή στην ελαιοπαραγωγή είναι τόσο μεγάλη που κάποιοι παραγωγοί δεν θα καταφέρουν να βγάλουν ούτε το λάδι της χρονιάς.

Τα δεδομένα έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα το σύνολο των αγροτών, οι οποίοι και θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα μέριμνα για τα προβλήματά τους, σε κεντρικό πλέον επίπεδο. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που στη σύσκεψη της Παρασκευής αναμένεται να προσκληθούν όλοι οι επιστημονικοί φορείς και θεσμικοί, καθώς επίσης υποψήφιοι βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και Δήμαρχοι.

Στόχος είναι να βρεθεί ένας κοινός τόπος, προκειμένου συντεταγμένα να ληφθούν αποφάσεις, αλλά και να δρομολογηθούν εξελίξεις.


Σχόλια