Πρωτοβουλίες και δράσεις θα αναλάβουν τμήματα του ΔΠΘ για την αποκατάσταση του Δάσους της Δαδιάς

Ασπροπάρης (Neophron percnopterus) στο Δάσος της Δαδιάς. Μεταναστευτικός γύπας, ιδιαίτερα οικείος στους κατοίκους των αγροτικών περιοχών που...


Ασπροπάρης (Neophron percnopterus) στο Δάσος της Δαδιάς. Μεταναστευτικός γύπας, ιδιαίτερα οικείος στους κατοίκους των αγροτικών περιοχών που μέχρι πρόσφατα συντηρούσαν πληθυσμούς του είδους. 

Είναι γνωστός με πληθώρα λαϊκών ονομάτων που μπορεί να αναφέρονται στα φυσικά του χαρακτηριστικά (π.χ. ασπροκότα), τις διατροφικές του συνήθειες (π.χ. χελωνάς), τη συμπεριφορά του (π.χ. μπατζουτιέρα) και τη συμβολική νοηματοδότησή του (π.χ. άλογο της Πασχαλιάς).

Πρωτοβουλίες και δράσεις θα αναλάβουν τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης τόσο των Μηχανικών Περιβάλλοντος όσο και της Δασολογίας, για την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης του Δάσους της Δαδιάς, αλλά και στήριξης των πολιτών.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η Καθηγήτρια του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ, Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, η οποία παράλληλα υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει Ανασύσταση των Δασικών Υπηρεσιών της Χώρας με προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό.

Ωστόσο, κάλεσε τους αρμοδίους να εντατικοποιήσουν τις εργασίες στον τομέα της πρόληψης και της ενίσχυσης έργων που θα στοχεύουν στην εξοικονόμηση νερού, όπως μικρά φράγματα και δεξαμενές.


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια