Η 14η Γιορτή Μελιού από 26 έως 29 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε  η 14η γιορτή Μελιού στο πάρκο Ξαρχάκου στη Θεσσαλονίκη. Πιστός στο ετήσιο «ραντεβού» του ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης πρ...
Ξεκίνησε  η 14η γιορτή Μελιού στο πάρκο Ξαρχάκου στη Θεσσαλονίκη. Πιστός στο ετήσιο «ραντεβού» του ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προσκαλεί έως και την Κυριακή 29 του μήνα, τους καταναλωτές να πάρουν μια γεύση από την πολύ πλούσια γκάμα των πιστοποιημένων ελληνικών μελιών. Η φετινή χρονιά, ωστόσο, είναι από τις πιο δύσκολες που έχει αντιμετωπίσει ο μελισσοκομικός τομέας.

Όσοι Θεσσαλονικείς επισκεφτούν τη 14η γιορτή μελιού στο πάρκο Ξαρχάκου, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ορισμένα από τα πιο ποιοτικά ελληνικά μέλια.


Οι λάτρεις του μελιού, αλλά και των υπόλοιπων προϊόντων μέλισσας, μπορούν να ενημερωθούν απευθείας από τους παραγωγούς και να κάνουν και τις αγορές τους. Η φετινή χρονιά ωστόσο, αφήνει πικρή γεύση στους μελισσοκόμους, με την παραγωγή να μειωμένη σε κάποιες περιοχές έως και 80%.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη αποδίδεται από τους παραγωγούς στις έντονες βροχές της άνοιξης και την ξηρασία του καλοκαιριού. Καθοριστικό είναι επίσης το πλήγμα που έχει δεχθεί ο κλάδος φέτος και από τις φυσικές καταστροφές.

Η φετινή γιορτή μελιού θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και πλαισιώνεται και με εκδηλώσεις, παιδικά εργαστήρια και μουσικά συγκροτήματα.
Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Λιάμης

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια