Ξεκινά η τελευταία διαβροχή κατά του δάκου της ελιάς στην Λέσβο

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει από όλα τα συνεργεία στη Λέσβο η τελευταία διαβροχή κατά του δάκου της ελιάς όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση...


Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει από όλα τα συνεργεία στη Λέσβο η τελευταία διαβροχή κατά του δάκου της ελιάς όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου.

Το φυτοπροστατευτικό προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί είναι το DECIS PROFI 25WG. Η συλλογή ελαιόκαρπου θα πρέπει να ξεκινήσει 7 ημέρες μετά την ημερομηνία ψεκασμού της κάθε περιοχής για να μην προκύψουν υπολείμματα στο ελαιόλαδο και τις βρώσιμες ελιές.


Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του Νησιού, θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.

Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα. Επισημαίνεται ότι όσοι πρόκειται να ξεκινήσουν την συλλογή του ελαιοκάρπου πριν την παρέλευση των 7 ημερών, θα πρέπει να ειδοποιήσουν τους Αρχιεργάτες των περιοχών τους να μην ψεκάσουν τα ελαιοκτήματά τους.

Επίσης οι βιοκαλλιεργητές πρέπει να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να έχουν τοποθετημένες παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι ζητείται να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου από πλευράς της επισημαίνει ότι θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια όπως άλλωστε κάθε χρόνο για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασίας.πηγή:  ertnews.gr

Σχόλια