Σε αναστολή γεωτρήσεις , αντλητικά συγκροτήματα & αρδευτικά δίκτυα του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων

Πολλές ήταν οι ζημιές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες του Σεπτέμβρη στην επαρχία Φαρσάλων σε αντλητικά συγκροτήματα και αρδευτικά δίκτυα τ...


Πολλές ήταν οι ζημιές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες του Σεπτέμβρη στην επαρχία Φαρσάλων σε αντλητικά συγκροτήματα και αρδευτικά δίκτυα του οργανισμού του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων. Για τον λόγο αυτόν ο Οργανισμός εξέδωσε ανακοίνωση για τον προγραμματισμό άρδευσης ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου, στην οποία αναφέρει ότι έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας γεωτρήσεις στην Αμπελιά Φαρσάλων και στο Μεγάλο Ευύδριο Φαρσάλων, ενώ γίνεται έλεγχος και σε άλλες.


Αναλυτικά τα όσα αναφέρει έχουν ως εξής: 

«Ο ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων στο πλαίσιο της ορθής και έγκαιρης ενημέρωσης των μελών του για τον προγραμματισμό άρδευσης ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου 2023-2024, ανακοινώνει ότι το καταστροφικό πέρασμα των πρόσφατων θεομηνιών άφησε πίσω του σοβαρές ζημιές σε αντλητικά συγκροτήματα και αρδευτικά δίκτυα του οργανισμού.

Είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος των υποδομών του οργανισμού και η καταγραφή των ζημιών. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία και με δεδομένο το γεγονός ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα υπάρξει κρατική οικονομική αρωγή και ποιο θα είναι το ύψος της, έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας οι γεωτρήσεις Γ16 στην Αμπελιά Φαρσάλων και LB288 στο Μεγάλο Ευύδριο Φαρσάλων.

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων ίσως προκύψουν και άλλες σοβαρές ζημιές για τις οποίες ο Οργανισμός θα ενημερώσει τα μέλη του άμεσα. Για τον σωστό προγραμματισμό των καλλιεργειών του 2024 παρακαλούνται τα μέλη χρήστες του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων να είναι σε άμεση επαφή με τον Οργανισμό».


Σχόλια