Σταματά η κοπή δένδρων στους χειμάρρους στη Μαγνησία έως ότου διερευνηθεί το θέμα νομικά

Σταματούν οι εργασίες κοπής δένδρων μέσα στους χειμάρρους στη Μαγνησία, έως ότου η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων διερευνήσει τ...


Σταματούν οι εργασίες κοπής δένδρων μέσα στους χειμάρρους στη Μαγνησία, έως ότου η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων διερευνήσει το νομικό πλαίσιο σε συνεργασία με επιστήμονες υδραυλικής χειμάρρων.

Αυτό αποφασίστηκε σε σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε στην ΠΕΜΣ, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου με τη συμμετοχή και περιβαλλοντικών οργανώσεων και κινημάτων.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους, με αφορμή το γεγονός ότι σε χειμμάρους του δήμου Βόλου κόπηκαν δένδρα για τα οποία υπήρχαν διχογνωμίες κατά πόσο ήταν χρήσιμα για τη συγκράτηση των πρανών των χειμάρρων ή σε μελλοντική πλημμύρα θα παρεμπόδιζαν την ομαλή ροή των υδάτων, προκαλώντας υπερχειλίσεις.

Το νομικό πλαίσιο σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση ανέλυσε η Έλενα Δημητρίου, νομικός και μέλος των Πρασίνων.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος, Φώτης Λαμπρινίδης, ο αντιπεριφερειάρχης έργων Απόστολος Κανναβός, ο σύμβουλος του κ. Κουρέτα αρχιτέκτονας Κώστας Κίτσος, ο πρώην δασάρχης Νίκος Ντίτορας, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, η Πράσινη Αριστερά, οι Πράσινοι, οι Ενεργοί πολίτες Βόλου και οι Πολίτες για τη Μαγνησία και το Περιβάλλον.


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια