Μεταφέρουν τα τρακτέρ στις πλατείες οι αγρότες του κόμβου Πλατυκάμπου

Μετά από 38 ημέρες αγωνιστικής κινητοποίησης οι κινητοποιούμενοι αγρότες του κόμβου Πλατυκάμπου μεταφέρουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των...


Μετά από 38 ημέρες αγωνιστικής κινητοποίησης οι κινητοποιούμενοι αγρότες του κόμβου Πλατυκάμπου μεταφέρουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους.

Στον κόμβο Πλατυκάμπου στην είσοδο της πόλης της Λάρισας εδώ και 38 μέρες αγρότες από τις παρακάρλιες πλημμυροπαθείς περιοχές παρέταξαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο, ζητώντας άμεσα αποζημιώσεις και άμεσα έργα για την απομάκρυνση των εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού από τον κάμπο των 180.000 στρεμμάτων.
 

Όπως σημειώνουν οι αγρότες, παρόλο που έγιναν συναντήσεις με την ηγεσία και στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, δεν έλαβαν πειστικές απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφάσισαν το Σάββατο, στις 20 Ιανουαρίου να αποσύρουν τα τρακτέρ από τον κόμβο και να τα παρατάξουν στις πλατείες των χωριών.

«Συνεχίζουμε – σημείωσαν χαρακτηριστικά – με συμπαραστάτες στο δίκαιο αγώνα μας την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Δήμους της περιοχής και το σύνολο των αγροτών να διεκδικούμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στην επιβίωσή μας.

Απαιτούμε να έχουμε θέση και ρόλο σε κεντρικό- κρατικό επίπεδο όσον αφορά τις αποφάσεις που θα παρθούν για μας και όχι χωρίς εμάς. Γιατί θέλουμε να παραδώσουμε βιώσιμα τα χωριά μας όπως τα πήραμε από τις προηγούμενες στις επόμενες γενιές. Θέλουμε απλά πίσω τη ζωή μας με αξιοπρέπεια».

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια