Ηχηρή στήριξη ΠΑΣΟΚ στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας

Με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, τον βουλευτή Επικρατείας Δημήτρη Μάντζο, τον Γραμματέα Εργασίας ΠΑΣΟΚ – Κινήμ...


Με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, τον βουλευτή Επικρατείας Δημήτρη Μάντζο, τον Γραμματέα Εργασίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Καλαντζόπουλο και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κουλούρη συναντηθήκαμε χθες με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας και του Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Βιομηχανίας Λιπασμάτων Καβάλας.

Κύριο θέμα της συνάντησης, με αφορμή και την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Θράκης τον Οκτώβρη του 2023, αποτέλεσε η ανάγκη άμεσης επιστροφής στην εργασία τους 115 εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, οι οποίοι απολύθηκαν με παράνομες και καταχρηστικές ομαδικές απολύσεις της εργοδοσίας.
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης στον απόηχο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Θράκης με την οποία κρίθηκαν παράνομες και καταχρηστικές οι ομαδικές απολύσεις εργαζομένων με σύμβαση αορίστου χρόνου στην εταιρεία «Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ», τόνισε ότι «[…] από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ ένωσε τη φωνή του με τη δική σας».

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, κατήγγειλαν την παντελή έλλειψη ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς του κράτους για τη δράση των παρένθετων εταιρειών, που δουλεύουν στον χώρο των Λιπασμάτων, με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν χρέη στο δημόσιο.

Δεσμεύτηκα να προβώ σε νέες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προκειμένου να δοθούν απαντήσεις από την Κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της σε σχέση με τους ελέγχους νομιμότητας στα Λιπάσματα Καβάλας.

Σχόλια