Γιάννης Δακανάλης - Ένας νέος Γεωπόνος μπροστάρης για το αγροτικό κίνημα

Επαγρυπνούν και οργανώνονται οι αγρότες της Κρήτης - Ο Γιάννης Δακανάλης με νέους και παλαιούς αγρότες ιδρύουν νέους Αγροτικούς Συλλόγους κα...


Επαγρυπνούν και οργανώνονται οι αγρότες της Κρήτης - Ο Γιάννης Δακανάλης με νέους και παλαιούς αγρότες ιδρύουν νέους Αγροτικούς Συλλόγους και την ΟΑΣΝΗ

Νέοι αγρότες με δυναμισμό και όρεξη και παλαιότερα στελέχη με διάθεση να βοηθήσουν τους νεότερους, συγκροτούν το Συντονιστικό Όργανο που ανέλαβε να κάνει τις ζυμώσεις και να προχωρήσει τις διαδικασίες με στόχο την επανίδρυση των Ομοσπονδιών Αγροτικών συλλόγων σε επίπεδο Κρήτης όπως ήδη έχει γράψει η Φ.Μ.

Ανάμεσα στα νέα και πολλά υποσχόμενα στελέχη διακρίνουμε ένα γεωπόνο αγρότη. Τον Γιάννη Δακανάλη, από το Μαδέ του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, ο οποίος είναι ενεργός αγρότης και ασχολείται με την ελαιοκαλλιέργεια και την αμπελοκαλλιέργεια, της οικογενειακής περιουσίας.

Ο Γιάννης Δακανάλης μάλιστα μετέχει στο νέο συντονιστικό όργανό των αγροτών του Ηρακλείου που έχει ξεκινήσει την διαδικασία με στόχο την επανίδρυση των Αγροτικών Συλλόγων σε κάθε Δήμο και της ΟΑΣΝΗ σε δεύτερο στάδιο. Αντίστοιχές επαφές έχουν ξεκινήσει και με τα αγροτικά στελέχη στην υπόλοιπη Κρήτη με στόχο την συνολικότερη αναγέννηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος στο νησί.


Στην αρχή της εβδομάδας έγινε μία ακόμη μάζωξη, μετά τον Προφήτη Ηλία, καθορίζοντας μάλιστα το διεκδικητικό τους πλαίσιο ενώ συζητήθηκαν θέματα τα οποία απασχολούν μακροχρόνια τον αγροτικό κόσμο αλλά και προβληματισμοί του σήμερα, όπως η αποζημίωση για τον περονόσπορο στα αμπέλια αλλά και την ακαρπία της ελιάς, η μείωση των επιδοτήσεων, η ένταξη της Κρήτης στην νησιωτική πολιτική, τα έργα υποδομών που έχει ανάγκη το νησί για την στήριξη του πρωτογενή τομέα καθώς και το υψηλό κόστος παραγωγής.

Επίσης έγινε συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής, η οποία θα ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις της οργάνωσης.

Η συντονιστική επιτροπή αποτελείται από τους: Δακανάλη Γιάννη, Φραγκιαδάκη Στάθη, Περογιαννάκη Γεώργιο, Ζαχαριουδάκη Στέλιο και Τζωρμπατζάκη Γεώργιο.


Σχόλια