Έργα διασύνδεσης κτηνοτροφικών μονάδων με το οδικό δίκτυο της περιοχής στα Φάρσαλα

Ένα έργο που θα διασυνδέσει μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της επαρχίας Φαρσάλων με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο μέσω σύγχρονων υποδομών, ξεκιν...


Ένα έργο που θα διασυνδέσει μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της επαρχίας Φαρσάλων με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο μέσω σύγχρονων υποδομών, ξεκινά στον Δήμο Φαρσάλων μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου και τον ανάδοχο.

Το έργο είναι συνολικού κόστους 348.974 ευρώ και τιτλοφορείται «Διασύνδεση μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων με το Περιφερειακό και Δημοτικό δίκτυο οδοποιίας Δήμου Φαρσάλων – Πεδινές Περιοχές». Η χρηματοδότησή του γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.


Το έργο χωροθετείται σε θέσεις που βρίσκονται βορειοανατολικά και βορειοδυτικά της πόλης των Φαρσάλων, ενώ η όδευση των οδών διέρχεται από εκτάσεις αναδασμού των Τ.Κ. Βαμβακούς, Μεγ. Ευυδρίου της Δ.Ε. Ενιπέα και Δ.Κ. Φαρσάλων της Δ.Ε. Φαρσάλων. Xωροθετείται εκτός πολεοδομικού σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού (αστικού περιβάλλοντος) και αφορά τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση τριών υφιστάμενων αγροτικών οδών, οι οποίες αναπτύσσονται εντός των αναδασμών Βαμβακούς, Βασιλή, Φαρσάλων και Μεγ. Ευυδρίου.

Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: 

«Σε μία περιοχή κατεξοχήν αγροτοκτηνοτροφική αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Η διασύνδεση μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων με το υπάρχον οδικό δίκτυο είναι πολύ σημαντική τόσο για την εύρυθμη λειτουργία τους, αλλά και για την μεταφορά των προϊόντων. Γίνεται ένα πρώτο αλλά μεγάλο βήμα για την βελτίωση των υποδομών, ευελπιστώντας πως σύντομα θα εξασφαλίσουμε περισσότερα κονδύλια προς την κατεύθυνση αυτή».


πηγή: ertnews.gr

Σχόλια