Λήγει σήμερα η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο των ιδιωτικών ΑΕΙ

Λήγει σήμερα η δημόσια διαβούλευση για το ν/σ των ιδιωτικών ΑΕΙ - Το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας Ανυποχώρητος ο πολύπλευρος αγώνα...


Λήγει σήμερα η δημόσια διαβούλευση για το ν/σ των ιδιωτικών ΑΕΙ - Το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας

Ανυποχώρητος ο πολύπλευρος αγώνας της ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και στην υποβάθμιση των δημόσιων με συγχωνεύσεις τμημάτων και ακόμα μεγαλύτερη μείωση της χρηματοδότησης.


Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να κάνει πραγματικότητα τον διακαή της πόθο, να παρακάμψει το άρθρο του Συντάγματος, παρά την κινητοποιήσεις των φοιτητών και την έντονη κριτική και του νομικού κόσμου.


Ωστόσο, πάνω από 150 σχολές παραμένουν υπό κατάληψη ενώ ήδη έχει αποφασιστεί νέο συλλαλητήριο στις 22 Φεβρουαρίου αλλά και συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών την Τρίτη 20/02 και στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη, στην μεγάλη πανελλαδική απεργία μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη.


Το επίμαχο νομοσχέδιο με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» έχει συγκεντρώσει πάνω 1.000 σχόλια στην ηλεκτρονική διαβούλευση, η οποία λήγει την Κυριακή.


Σημειώνεται ότι περισσότερες από 1.000 είναι και οι υπογραφές καθηγητών σε κείμενο, που προειδοποιεί για την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου.
Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας


Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr το αργότερο μέχρι 26 Φεβρουαρίου θα έχει καταθέσει ο υπουργός παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων»

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η συζήτηση στη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα ολοκληρωθεί πριν από την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.

Ο στόχος του υπουργικού επιτελείου είναι μέχρι την Παρασκευή 1η Μαρτίου το πολυνομοσχέδιο να έχει συζητηθεί και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα! Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 22 Φλεβάρη

Τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αποφάσισε ο συντονισμός των φοιτητικών συλλόγων.

Συγκεκριμένα, ο συντονισμός των γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας αποφάσισε νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων την επόμενη βδομάδα, νέες πολυήμερες καταλήψεις σε όλες τις σχολές και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, στις 12:00 στα Προπύλαια και νέο συντονισμό αμέσως μετά την πορεία.

Παράλληλα οι φοιτητές αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών την Τρίτη 20/02 και στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη, στην μεγάλη πανελλαδική απεργία μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη.
πηγή:Alfavita

Σχόλια