Β. Λύκος : Το τρικ Διαχείρισης του Νερού για ξεπούλημα και η Νέα διατροφική Κανονικότητα

Ο δρ. Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλης Λύκος, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, μιλάει στο...

Ο δρ. Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλης Λύκος, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, μιλάει στον 98.4 , για το πως με "όχημα" την παράδοση της διαχείρισης των υδάτων , σε περιφέρειες όπως της Θεσσαλίας σε ανώνυμη εταιρεία (Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε.) ή σύντομα και της Κρήτης, οδηγούμαστε ουσιαστικά σε πλήρη έλεγχο των υδάτων , που κατ όνομα θα εμφανίζονται ως δημόσιο αγαθό.

 Η σημερινή κυβέρνηση, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες, βαρύνεται για την τραγική υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου όπως και για τον σκόπιμο κατακερματισμό αρμοδιοτήτων, προκειμένου να παραδώσει στα επιχειρηματικά συμφέροντα ένα, αδιαπραγμάτευτα, δημόσιο κοινωνικό αγαθό και να προωθήσει παραπέρα την “εργολαβοποίηση” των δημοσίων έργων. 

Όπως λέει, μετά το Ελλάδα 2.0 οδηγούμαστε στο Ελλάδα - ΥΔΩΡ 2.0 . 

Μετά τα δημόσια Πανεπιστήμια πωλείται και το νερό. Και μέσα από τον έλεγχο της άρδευσης επιχειρείται η συρρίκνωση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής προς όφελος των μεγάλων Bigfarms αλλά και ενός άλλου φρούτου: των παγκοσμιοποιημένων insects farms ή laboratories . 

Στο ερώτημα αν πρόκειται για δυστοπία, ο ίδιος απαντά πώς αυτή είναι η νέα κανονικότητα ενός παγκόσμιου συστήματος ελέγχου των κοινωνιών, με σύνθημα αυτό , της «επανεφεύρεσης της τροφικής αλυσίδας».


Subscribe: https://goo.gl/SK4FTdπηγή: YouTube

Σχόλια