ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΔΕΥΑ Καλαμάτας: Συνεργασία με ΕΘΙΑΓΕ για αξιοποίηση της αφυδατωμένης λυματολάσπης


Με το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ), για την αξιοποίηση της αφυδατωμένης λυματολάσπης που χρησιμοποιείται για ερευνητικούς σκοπούς, συνεργάζεται η ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος κάνει λόγο για μία σημαντική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής που στοχεύει στην περιβαλλοντική αποκατάσταση του σημείου, πλησίον του βιολογικού καθαρισμού της Καλαμάτας, όπου είναι αποθηκευμένη κατά τις 3 τελευταίες δεκαετίες αφυδατωμένη λυματολάσπη. 
Αναφέρεται ότι η συνεργασία υλοποιείται σε συνέχεια οδηγιών του δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΚ Θανάση Βασιλόπουλου.

Το σημείο που βρίσκεται η λυματολάσπη, επισκέφτηκε ο δήμαρχος, συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων, όπου και ενημερώθηκε για την όλη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

Επισημαίνεται ότι μέσω της συνεργασίας με το ΕΘΙΑΓΕ, ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη περιβαλλοντική αποκατάσταση των 33 στρεμμάτων περίπου, όπου είναι αποθηκευμένη λυματολάσπη 38 ετών!

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ο δήμος από το 2010 έχει σταματήσει να αποθέτει στο συγκεκριμένο χώρο την παραγόμενη λυματολάσπη, την οποία και διαχειρίζεται σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού. Επίσης, τα τελευταία 2 χρόνια γίνεται μεταφορά της παραγόμενης νέας λυματολάσπης -όπως προβλέπεται- σε αδειοδοτημένο χώρο στη Βέροια.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΔΕΥΑ Καλαμάτας: Συνεργασία με ΕΘΙΑΓΕ για αξιοποίηση της αφυδατωμένης λυματολάσπης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:12 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: