ΔΕΥΑ Καλαμάτας: Συνεργασία με ΕΘΙΑΓΕ για αξιοποίηση της αφυδατωμένης λυματολάσπης

Με το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ), για την αξιοποίηση της αφυδατωμένης λυματολάσπης που χρησιμοποιείται για ερευνητικούς σ...


Με το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ), για την αξιοποίηση της αφυδατωμένης λυματολάσπης που χρησιμοποιείται για ερευνητικούς σκοπούς, συνεργάζεται η ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος κάνει λόγο για μία σημαντική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής που στοχεύει στην περιβαλλοντική αποκατάσταση του σημείου, πλησίον του βιολογικού καθαρισμού της Καλαμάτας, όπου είναι αποθηκευμένη κατά τις 3 τελευταίες δεκαετίες αφυδατωμένη λυματολάσπη. 
Αναφέρεται ότι η συνεργασία υλοποιείται σε συνέχεια οδηγιών του δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΚ Θανάση Βασιλόπουλου.

Το σημείο που βρίσκεται η λυματολάσπη, επισκέφτηκε ο δήμαρχος, συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων, όπου και ενημερώθηκε για την όλη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

Επισημαίνεται ότι μέσω της συνεργασίας με το ΕΘΙΑΓΕ, ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη περιβαλλοντική αποκατάσταση των 33 στρεμμάτων περίπου, όπου είναι αποθηκευμένη λυματολάσπη 38 ετών!

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ο δήμος από το 2010 έχει σταματήσει να αποθέτει στο συγκεκριμένο χώρο την παραγόμενη λυματολάσπη, την οποία και διαχειρίζεται σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού. Επίσης, τα τελευταία 2 χρόνια γίνεται μεταφορά της παραγόμενης νέας λυματολάσπης -όπως προβλέπεται- σε αδειοδοτημένο χώρο στη Βέροια.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια