Στο ιπποφαές και τις υπερτροφές μπαίνει ο Συνεταιρισμός Venus Growers

Τη δημιουργία συνταγών με ιπποφαές εξετάζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βέροιας VENUS GROWERS, ο οποίος κατέχει το 10% της παγκόσμιας αγο...Τη δημιουργία συνταγών με ιπποφαές εξετάζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βέροιας VENUS GROWERS, ο οποίος κατέχει το 10% της παγκόσμιας αγοράς κομπόστας ροδάκινου, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή του, Θωμά Λιόλιο.
Ο συνεταιρισμός Venus Growers ενδιαφέρεται να επενδύσει σε ιπποφαές και ορισμένες υπερτροφές και δοκιμάζει νέες συνταγές.
Ο Συνεταιρισμός πειραματίζεται σε ορισμένες υπερτροφές και συνεργάζεται με ομάδα παραγωγών στην Κοζάνη, που ήδη έχει εισέλθει στην καλλιέργεια ιπποφαούς και ερευνά αν το ιπποφαές μπορεί να αξιοποιηθεί σε χυμούς και φρουτοσαλάτες.Επιπλέον, ο Venus Growers ενδιαφέρεται για ποικιλίες μούρων. Έτσι, προκειμένου να εξετάσει αν τα φρούτα αυτά αντέχουν στην παστερίωση, δοκιμάζει νέες συνταγές, με τα οριστικά αποτελέσματα να αναμένονται σε δύο – τρία χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες του site voria.gr.

Όπως είπε στην Agrenda o διευθυντής μεταποίησης Στέλιος Θεοδουλίδης, ο Συνεταιρισμός, «αναπτύσσει, επίσης, προϊόντα που απευθύνονται σε παιδιά κάτω των 5 ετών και πιθανότατα θα λανσαριστούν μες στο φθινόπωρο».

Φέτος ο Venus Growers προχώρησε στη σύναψη 15ετών συμβολαίων με 80 παραγωγούς φρούτων, ενώ του χρόνου προβλέπεται η σύναψη συμβολαίων 15ετίας με άλλους 200 παραγωγούς διασφαλίζοντας έτσι τη διάθεση της πρώτης ύλης σε μεγάλο χρονικό ορίζοντα, σύμφωνα με τον κ. Θεοδουλίδη. «Εμείς επιλέγουμε την ποικιλία και παρέχουμε το δενδρύλλιο από επιλεγμένα φυτώρια και τον τρόπο για να καλλιεργούν σωστά και εκείνοι έχουν την υποχρέωση για 15 χρόνια να μας παραδίδουν τα φρούτα τους», πρόσθεσε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Συνεταιρισμός, που αποτελεί την πρώτη συνεταιριστική εξαγωγική επιχείρηση της χώρας, έχει το υψηλότερο ποσοστό εξαγωγών κονσέρβας πανελλαδικά, με τις εξαγωγές του (σε 45 χώρες) να αντιπροσωπεύουν το 97 % του κύκλου εργασιών του, ο οποίος εκτιμάται ότι φέτος θα ξεπεράσει τα 70 εκ. ευρώ.


AGRONEWS

Σχόλια