ΚΥΠΡΟΣ: Σχέδιο επενδυτών από το Ισραήλ για δημιουργία πάρκου με 220 κροκόδειλους....

Ένα πάρκο με 220 κροκόδειλους θα σώσει...την Κύπρο από την κρίση; Το σχέδιο επενδυτών από το Ισραήλ να δημιουργήσουν πάρκο με κροκόδ...


Ένα πάρκο με 220 κροκόδειλους θα σώσει...την Κύπρο από την κρίση; Το σχέδιο επενδυτών από το Ισραήλ να δημιουργήσουν πάρκο με κροκόδειλους στη Λάρνακα έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε πολλούς Κυπρίους.

Το αρχικό project προέβλεπε πάρκο με 1.000 κροκόδειλους και παράλληλη εκτροφή για σκοπούς εμπορίας και εξαγωγής δέρματος και κρέατος.

Ωστόσο, μετά από αντιδράσεις, οι επενδυτές επέστρεψαν με νέα πρόταση σύμφωνα με την οποία το πάρκο θα φιλοξενεί έως 220 κροκόδειλους του Νείλου (crocodylusniloticus) και δεν θα λειτουργεί εκτροφείο για σκοπούς αναπαραγωγής, πάχυνσης, σφαγής ή και πώλησης του κρέατος.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, οι κροκόδειλοι που θα μεταφερθούν στο πάρκο θα προέλθουν από την φάρμα κροκοδείλων FAZAELCrocodileParkLtd, που βρίσκεται στο Ισραήλ και λειτουργεί με βάση τις πρόνοιες και τις απαιτήσεις της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων ειδών Χλωρίδας και Πανίδας (CITES). Μάλιστα, για τους κροκόδειλους που θα μεταφερθούν στο πάρκο θα δημιουργηθεί αρχείο πληθυσμού ζώων.

Οι απόψεις στην Κύπρο, ωστόσο, διίστανται....

defencenet.gr

Σχόλια