Αγωνιστικό ραντεβού των Αγροτών στις 4 Γενάρη στη Θεσσαλία

Χρόνια πολλά κι αγωνιστικά εύχεται η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και πραγματοποιεί συσκέψεις τη Δευτέρα 4 Ιαν...


Χρόνια πολλά κι αγωνιστικά εύχεται η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και πραγματοποιεί συσκέψεις τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, καλώντας σε συσπείρωση τον αγρότες – κτηνοτρόφους, για τα νέα μέτρα που έρχονται.

Οι παραγωγοί της ΕΟΑΣΝΛ κι όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν , καλούνται στο κοινοτικό κατάστημα Τσαριτσάνης στις 11 το πρωί της Επαρχίας Ελασσόνας και στην αίθουσα του συνεταιρισμού στο Βασιλή στις 5.30 το απόγευμα, με τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα της Επαρχίας Φαρσάλων, ενώ θ΄ακολουθήσουν συσκέψεις στους υπόλοιπους δήμους της Λάρισας.

Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί σε συσπείρωση στους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία ώστε με τους μαζικούς αγώνες να μπει φρένο, όπως λένε , στην επίθεση που δέχεται ο αγροτικός πληθυσμός καθώς το 2016 , όπως τονίζει, θα ενταθεί η επίθεση στο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων καθώς θα υλοποιηθεί το τρίτο Μνημόνιο και τα αντιαγροτικά μέτρα που περιέχει που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημειώνει η ΕΟΑΣΝΛ, πρόκειται να φέρει άμεσα προς ψήφιση το νέο ασφαλιστικό νόμο που σημαίνει τουλάχιστον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ ενώ ήδη σήμερα το 38% των αγροτών και κτηνοτρόφων αδυνατούν ήδη να πληρώσουν την εισφορά για την υγειονομική περίθαλψη. 

Όπως λένε, ακολουθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα χαρατσώσει τους αγρότες με 26% φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και 100% προκαταβολή διατηρώντας και την φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Η ΕΟΑΣΝΛ τονίζει πως η νέα ΚΑΠ ήδη περιέκοψε κατά 15% τις ενισχύσεις και θα συνεχίσει την περικοπή με 6% κάθε χρόνο με συνέπεια ως το 2019 οι ενισχύσεις να έχουν περικοπεί περίπου στο 60%.

Όπως λένε , παραμένουν τα χαράτσια για τον ΕΝΦΙΑ, τις γεωτρήσεις, την νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, σχεδιάζουν αυξήσεις στο αγροτικό και οικιακό ρεύμα, περικόπτουν και καταργούν το 2016 την επιστροφή του ειδικού φόρου στα καύσιμα, αυξάνουν το κόστος παραγωγής ενώ οι τιμές πώλησης των προϊόντων παραμένουν χαμηλές ως και κάτω από το κόστος παραγωγής.

«Μας χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από προγράμματα και ενισχύσεις, αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, παραμένουν χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά απλήρωτα από βιομηχανίες και εμπόρους αλλά την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αντί να μας ξοφλήσει ανοίγει τον δρόμο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών, χωραφιών και στάβλων. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους αγρότες ενόψει του νέου κύκλου των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν την νέα χρονιά. Προσπαθούν να σπείρουν την απογοήτευση ότι δεν αλλάζει τίποτε και ότι οι αγώνες είναι αναποτελεσματικοί, ζητώντας στην ουσία να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε την φτώχεια, το ξεκλήρισμα και τον αφανισμό που μας ετοιμάζουν», σημειώνουν παραγωγοί της ΕΟΑΣΝΛ. 

Και τονίζουν: «Έχουμε πλούσια εμπειρία από τους αγώνες μας. Ξέρουμε πως ότι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών συγκρούσεων, αγώνων, πολυήμερων μπλόκων. Ποτέ και καμιά κυβέρνηση δεν μας χάρισε τίποτε. Είμαστε αποφασισμένοι με τον ενωμένο μαχητικό αγώνα μας, σε κοινή δράση και συμμαχία με τους εργατουπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να βάλουμε φρένο στο Μνημόνιο, στην ΚΑΠ και τις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν και μας καταστρέφουν.

Δίνουμε ραντεβού την νέα χρονιά στα μπλόκα του αγώνα το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη, στην Θεσσαλία και σε όλη την Ελλάδα με το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, παλεύοντας για την επιβίωση μας».

Σχόλια