Χωματερή δίπλα σε ποταμό και καλλιέργειες στο Ηράκλειο

Εικόνες ντροπής με μπάζα, σκουπίδια, τελάρα, παλιά έπιπλα, νάιλον και κάθε λογής άχρηστο και επικίνδυνο για την υγεία υλικό κατέγραψε ο...Εικόνες ντροπής με μπάζα, σκουπίδια, τελάρα, παλιά έπιπλα, νάιλον και κάθε λογής άχρηστο και επικίνδυνο για την υγεία υλικό κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του ekriti.gr στην περιοχή της Μεσαράς στο Ηράκλειο.


 
 
Πρόκειται για μια ανεξέλεγκτη χωματερή, μια εστία μόλυνσης δίπλα σε μια από τις όχθες του Γεροποτάμου στο Τυμπάκι, δίπλα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις! Μάλιστα, ακόμα και τα ίδια τα χωράφια των αγροτών έχουν κατακλυστεί από σκουπίδια, κυρίως αυτών των υλικών που μεταφέρονται με τον άνεμο, ενώ η περιοχή θυμίζει «βομβαρδισμένο» τοπίο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε αμέσως μετά το κλείσιμο του σταθμού μεταφόρτωσης στο Τυμπακι του Δήμου Φαιστού όπου και δημιουργήθηκε η παράνομη κι ανεξέλεγκτη χωματερή.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις απίστευτες αυτές εικόνες τις καταγράψαμε κάποιες εκατοντάδες μέτρα βορειοδυτικά του αρχαιολογικού χώρου της Αγίας Τριάδας, όμως ούτε αυτό το γεγονός φαίνεται να συγκινεί τους αρμόδιους φορείς.

Πέρα από το γεγονός πως η περιοχή έχει μετατραπεί σε μια “βόμβα” για την δημόσια υγεία, ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποτελέσει εστία πυρκαγιάς με απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρο τον κάμπο της Μεσαράς.

ekriti.gr

Σχόλια