Εντυπωσιακό και πεντανόστιμο Σοκολατένιο, Πασχαλινό κέικ με αμυγδαλόψυχα και κανέλα, γαρνιρισμένο με γλάσο σοκολάτας και μια σοκολ...
Εντυπωσιακό και πεντανόστιμο Σοκολατένιο, Πασχαλινό κέικ με αμυγδαλόψυχα και κανέλα, γαρνιρισμένο με γλάσο σοκολάτας και μια σοκολατένια φωλιά για Πασχαλινά αυγουλάκια. Μια συνταγή (από εδώ) που θα στολίσει το Πασχαλινό τραπέζι σας και θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με την υπέροχη γεύση και εμφάνισή του.
Υλικά συνταγής
- 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού κακάο κοσκινισμένο
- 125 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψυχα θρυμματισμένη
- 3 κ.γ. κανέλα
Για γαρνίρισμα και διακόσμηση:
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
- μικρά Πασχαλινά αυγουλάκια
Για το σοκολατένιο γλάσο:
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
- 50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
- Για το σοκολατένιο κέικ αμυγδάλου: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 C στις αντιστάσεις ή στους 140 C στον αέρα. Λαδώνετε και αλευρώνετε ή στρώνετε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ.
- Θρυμματίζετε σχεδόν σε σκόνη την αμυγδαλόψυχα στο multi. Βάζετε σε μπολ τη ζάχαρη με το κοσκινισμένο κακάο. Λιώνετε το βούτυρο, το προσθέτετε στο μπολ και το χτυπάτε καλά με το μίξερ. Ρίχνετε σταδιακά, ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα να ενσωματωθούν πλήρως.
- Τέλος προσθέτετε τη κανέλα και τη θρυμματισμένη αμυγδαλόψυχα στο μείγμα, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο το αφήνετε για 5 λ. στο ταψί να σταθεί και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει.
- Για το γλάσο σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή σε μπεν μαρί λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με το βούτυρο. Κατεβάστε το από τη φωτιά, αφήστε το ανακατεύοντάς το ανά διαστήματα, για 5 λεπτά να μισοκρυώσει και μετά απλώστε το πάνω στο κέικ.
- Για τη διακόσμηση: Λιώστε χωριστά τις 2 σοκολάτες σε μπεν μαρί. Γυρίστε δύο ταψιά ανάποδα και απλώστε τες χωριστά τη κάθε μια σε κάθε ταψί, φροντίζοντας η κάθε απλωμένη πλάκα σοκολάτας να έχει πάχος 1 εκατοστού. Αφήστε τες να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορείτε να τις δουλέψετε. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι, ξύστε προσεκτικά με τη λεπίδα υπό μικρή γωνία ή ξύστε με αποφλοιωτή λαχανικών ώστε να έχετε μεγάλες, σγουρές φλύδες. [*]
- Τοποθετείστε τις φλούδες πάνω από το γλάσο, ακριβώς στο κέντρο του κέικ δημιουργώντας μια φωλιά στο κέντρο της οποίας θα τοποθετείστε μικρά χρωματιστά, πασχαλινά, σοκολατένια αυγουλάκια
[*] Το αποτέλεσμα που θα έχετε με τις μεγάλες σγουρές φλύδες είναι εντυπωσιακό. Αν όμως θέλετε να αποφύγετε τη διαδικασία τρίψτε σε μικρές φλυδίτσες τη πλάκα σοκολάτα ως έχει ή φτιάξτε μια φωλίτσα με πολύχρωμη σοκολατένια τρούφα.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Sintayes.gr
Σχόλια