Τούρτα σοκολατίνα με φράουλες

Μια υπέροχη τούρτα σοκολατίνα ψυγείου με φράουλες. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ ) για να απολαύσετε ένα αφράτο, δροσερό γλυκό με το...



Μια υπέροχη τούρτα σοκολατίνα ψυγείου με φράουλες. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε ένα αφράτο, δροσερό γλυκό με τον υπέροχο συνδυασμό σοκολάτας και φράουλας για όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής
  • 250 γρ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο, κρύο
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 250 γρ. φράουλες φρέσκες, κομμένες στα τέσσερα
  • Για τη κρέμα σοκολάτας:
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. σοκολάτα σοκολάτα με περισσότερη από 60% περιεκτικότητα σε κακάο, θρυμματισμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. λικέρ φράουλα ή κονιάκ
  • λίγες φρέσκες φράουλες για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
  • Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα γεμιστά μπισκότα και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα σε φόρμα-δαχτυλίδι 26 εκ. και το στρώνετε ισομερώς στη βάση πιέζοντάς τα ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού. 
  • Ρίχνετε από πάνω τη μαρμελάδα και την αλείφετε σε όλη την επιφάνεια. Στρώνετε από πάνω ισομερώς τις φράουλες σε μια στρώση και τις πατάτε με το χέρι σας να κολλήσουν. Βάζετε τη φόρμα με τη βάση της τούρτας στο ψυγείο για 30 λ να κρυώσει καλά.
  • Για τη κρέμα σοκολάτας: Τοποθετείτε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις να έλθει σε σημείο βρασμού τη ρίχνετε στο μπολ με τα κομματάκια σοκολάτας. Σκεπάζετε το μπολ για 1 λ και μετά ανακατεύετε να λιώσει καλά η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτετε το λικέρ και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να γυαλίσει το μείγμα. (Σημείωση: Φροντίζετε να έχει ζεσταθεί καλά η κρέμα, μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού διαφορετικά η σοκολάτα δεν θα λιώσει και το μείγμα δεν θα πήξει.)
  • Αφήνετε 10-15 λ να κρυώσει το μείγμα και μετά το αδειάζετε σιγά σιγά πάνω από τη βάση με τις φράουλες που έχει πλέον κρυώσει. Ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε τη τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να πήξει καλά η κρέμα σοκολάτας. 
  • Λίγο πριν σερβίρετε, αφήνετε την τούρτα για 10-15 λ σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά βουτάτε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και ξεκολλάτε τη τούρτα από τα τοιχώματα της φόρμας. Κόβετε σε κομμάτια κατά τον ίδιο τρόπο (μαχαίρι σε ζεστό νερό), γαρνίρετε κάθε κομμάτι με λίγες φράουλες και σερβίρετε.




Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια