Γαβρόγλου:“Δεν εκδηλώθηκε μέχρι σήμερα ενδιαφέρον για ίδρυση Ιδιωτικού Πανεπιστημίου”

Υπουργός: “Ο Κ. Μητσοτάκης είναι σαν να κάνει το μάνατζερ των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων” “Δεν εκδηλώθηκε μέχρι σήμερα ενδιαφέρον για ίδρυ...


Υπουργός: “Ο Κ. Μητσοτάκης είναι σαν να κάνει το μάνατζερ των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων”
“Δεν εκδηλώθηκε μέχρι σήμερα ενδιαφέρον για ίδρυση Ιδιωτικού Πανεπιστημίου”
"Ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιον ιδιώτη να επενδύσει για τη δημιουργία campus, με αμφιθέατρα εργαστήρια κλπ", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Εποχή”.

“Εκτός αν εννοούσαν Ιδιωτικά Πανεπιστήμια τις αίθουσες διδασκαλίας σε κάποιες πολυκατοικίες” σημείωσε ο κ. υπουργός, και υπογράμμισε:

“Ο Κ. Μητσοτάκης λέει να κάνουμε Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ώστε τα παιδιά μας να μην πηγαίνουν Βουλγαρία και την Κύπρο. Δεν μπορείς να λες να μειωθούν οι εισακτέοι για να μην πηγαίνουν αλλού και να πηγαίνουν στα ιδιωτικά.Είναι σαν να κάνει το μάνατζερ των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων”.

Ο Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας στο σχέδιο του Κυριακου Μητσοτάκη για τη τριτοβάθμια εκπαίδευση τόνισε τα εξής:
  • Ο Κ. Μητσοτάκης έχει βαθιά άγνοια σχετικά με την πρότασή του για να τεθεί βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, την οποία θα καθορίζουν τα ίδια τα τμήματα.
  • Πως είναι δυνατόν αυτό, όταν μπαίνεις με εξετάσεις Πανελλαδικές ή με το βαθμό Απολυτηρίου, και με ποια κριτήρια θα καθορίζει το κάθε τμήμα τη βάση;
  • Ο στόχος είναι και πάλι η μείωση του αριθμού των φοιτητών.Εδώ υπάρχει μια απάντηση: γιατί να μην αυξήσουμε τα Πανεπιστήμια και τον αριθμό εισακτέων και να κάνουμε το Λύκειο τέτοιο ώστε το απολυτήριό του να έχει αξία και όταν πηγαίνουν τα παιδιά στο πανεπιστήμιο να γίνεται βάσει ενός συστήματος που θα τους στέλνει εκεί που θέλουν και να μη λιμνάζουν τα παιδιά όπως συμβαίνει σήμερα; Νομίζω ότι ένας λόγος που ανοίγει αυτό το μέτωπο η ΝΔ είναι γιατί πάει πολύ καλά το σχέδιο μεταρρύθμισης ανάμεσα στα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια.

esos.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια