Δεν έχει αποζημιωθεί το 90% των περυσινών ζημιών στην τομάτα στην Θεσσαλία

Δεν έχει αποζημιωθεί το 90% των περυσινών ζημιών στην τομάτα -Οι παραγωγοί διεκδικούν να αποζημιωθούν μέσω των de minimis. Στη Θεσσαλία,...


Δεν έχει αποζημιωθεί το 90% των περυσινών ζημιών στην τομάτα -Οι παραγωγοί διεκδικούν να αποζημιωθούν μέσω των de minimis.

Στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τις ενδείξεις από την πλευρά των καλλιεργητών ένα μήνα περίπου πριν τις φυτεύσεις, τα στρέμματα αναμένεται να κρατηθούν στα περσινά επίπεδα, της καλλιέργειας της βιομηχανικής ντομάτας, παρά τους αρχικούς προβληματισμούς που προκάλεσε η περσινή δεύτερη συνεχόμενη κακή χρονιά.

Μιλώντας στην «ΥΧ», ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ, Χρήστος Σουλιώτης, έκανε λόγο για «παρότρυνση από τις ομάδες παραγωγών, αλλά και από τη βιομηχανία, που έδωσε κάτι παραπάνω προκειμένου να καταφέρει να κρατήσει την καλλιέργεια».

Ο ίδιος πάντως «υπενθυμίζει» ότι το 90% των περυσινών ζημιών δεν έχει αποζημιωθεί, καθώς τα αίτια θεωρήθηκαν δευτερογενή και δεν εμπίπτουν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Οι παραγωγοί διεκδικούν να αποζημιωθούν μέσω των de minimis.
 
 ypaithros.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια