Συναγερμός στη Μογγολία μετά από δύο θανάτους από βουβωνική πανώλη

Οι αρχές της Μογγολίας επιβεβαίωσαν τους θανάτους ενός ανδρόγυνου πιθανώς από βουβωνική πανώλη στην περιοχή Ulgii. Όπως αναφέρου...Οι αρχές της Μογγολίας επιβεβαίωσαν τους θανάτους ενός ανδρόγυνου πιθανώς από βουβωνική πανώλη στην περιοχή Ulgii.

Όπως αναφέρουν οι Siberian Times, το Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της περιοχής αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Τα αποτελέσματα των προκαταρκτικών εξετάσεων δείχνουν ότι είναι πιθανόν η βουβωνική πανώλη να είναι η αιτία του θανάτου των δύο ανθρώπων».

Στην περιοχή κηρύχθηκε «καραντίνα για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα» για να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου.

Στη δημοσιότητα ήρθαν δραματικές εικόνες εκτάκτων ελέγχων από υπαλλήλους υγειονομικών υπηρεσιών με ειδική ενδυμασία για την προστασία τους σε επιβάτες πτήσεων που έφτασαν στην πρωτεύουσα της Μογγολίας Ουλάν Μπατόρ, από αεροδρόμια της επίμαχης περιοχής. Όλοι οι επιβάτες που προέρχονταν από την Ulgii στάλθηκαν στο νοσοκομείο. Άλλοι εξετάστηκαν ξεχωριστά σε αθλητικό κτιριακό συγκρότημα.

Μάλιστα πολλοί Ρώσοι τουρίστες από τη Σιβηρία επηρεάστηκαν από το κλείσιμο συνοριακού περάσματος μετά τις υποψίες για το ξέσπασμα επιδημίας.

Κάτοικος της πόλης Novosibirsk ανέφερε: «Τη νύχτα της 30ής Απριλίου προς την 1η Μαΐου η έξοδος από την πόλη Ulgii έκλεισε επειδή κάποιος πέθανε στο νοσοκομείο την περασμένη νύχτα».

Ένα γκρουπ 9 τουριστών ζήτησε τη βοήθεια του ρωσικού προξενείου.Σύμφωνα με αναφορές, τα σύνορα θα είναι κλειστά μέχρι τις 5 Μαΐου.Ένας 38χρονος άνδρας και η 37χρονη έγκυος σύζυγός του πέθαναν στις 27 Απριλίου.

Ο δρ. Tsogbadrakh, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ζωονοσογόνου Δερματολογίας και Ιατρικής ανέφερε: «Αν και είναι απαγορευμένο να τρως μαρμότα, ο άνδρας κυνηγούσε αυτά τα ζώα. Έφαγε το κρέας του και έδωσε και στη γυναίκα του και πέθαναν από πανώλη».Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια