Η Επικαιρότητα στην Ελλάδα & στον Κόσμο (Κυριακή, 23/06/19)

Ελλάδα Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, θα διεξαχθούν Πανελλαδικά οι εκλογές των Πτυχιούχων Γεωπόνων - μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυ...


Ελλάδα
 • Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, θα διεξαχθούν Πανελλαδικά οι εκλογές των Πτυχιούχων Γεωπόνων - μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (Π.Ε.Π.Τε.Γ), σε οκτώ (8) εκλογικά κέντρα και συγκεκριμένα :
 • Στον Νομό Αττικής όπου οι εκλογές θα διεξαχθούν στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης, στην Οδό Βεραντζέρου 15 , στον 5ο Όροφο στην Αθήνα, από τις 12.00 μ.μ. - 17.00 μ.μ., την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019.
  Στην Μακεδονία & στην Θράκη όπου οι εκλογές για τα μέλη της Ένωσης θα διεξαχθούν, στην Οδό Δωδεκανήσου 22 , στον 4ο Όροφο στην Θεσσαλονίκη , από τις 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ., την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6970053934.
  Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου οι εκλογές θα διεξαχθούν στα γραφεία της Ένωσης, Ίωνος Δραγούμη 9, 2ος Όροφος στην Λάρισα, από τις 10.00 π.μ. - 17.00 μ.μ., την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019.
  Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου οι εκλογές θα διεξαχθούν στα γραφεία της Ένωσης, στην Οδό Ναυμαχίας Έλλης 42-44 στην Πάτρα , από τις 09.00 π.μ. - 16.00 μ.μ., την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2610 423403
  Στην Κρήτη οι εκλογές για τα μέλη της Ένωσης στην Κρήτη θα διεξαχθούν, στα Γραφεία του Τοπικού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης της ΠΕΠΤΕΓ στην Οδό Mάρκου Μουσουρού 1 , στο Ηράκλειο , από τις 11.00 π.μ. - 17.00 μ.μ., την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6977623201
  Στην Στερεά Ελλάδα θα διεξαχθούν οι εκλογές σε δύο εκλογικά κέντρα:
  Στον Νομό Φθιώτιδας οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Λαμία στην αίθουσα του Πολιτιστικό Κέντρου Λαμίας στην Οδό Λεωνίδου 11, από τις 10:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6993870401/ 6993870529.
  Στον Νομό Eυβοίας όπου οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Χαλκίδα στην αίθουσα της ΔΟΑΠΕΧ στην Οδό Αβάντων 50, από τις 10:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ. Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6945306976/ 6980451016. Σημείωση: Στο εκλογικό κέντρο Χαλκίδας μπορούν να ψηφίσουν και οι Συνάδελφοι από τον Νομό Βοιωτίας.
  Στην Πελοπόννησο εκλογές θα διεξαχθούν στην Λακωνία . Οι εκλογές για τον Νομό Λακωνίας θα διεξαχθούν στην Σπάρτη στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λακωνίας και της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Ελεύθερων Επαγγελματιών Λακωνίας , στην Οδό Λυκούργου 61, από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.
 • Ολοκληρώθηκε στα Σκόπια η πρώτη συνάντηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τις επιχειρηματικές κοινότητες της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας να εκκινήσουν τον μεταξύ τους διάλογο στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενθαρρύνει με κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσε μετά τη σημερινή πρώτη της συνάντησή στα Σκόπια, η Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων. .
 • Missing Alert: Εξαφάνιση της 15χρονης Μίρτσεβα από τις Συκιές Θεσσαλονίκης. Στις 21/6/2019, στις 21:00, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στις Συκιές Θεσσαλονίκης, η Τεοντόρα (ον.) Μίρτσεβα (επ.), 15 ετών, βουλγαρικής καταγωγής. .
 • Πρόγνωση καιρού: Το καλοκαίρι ήρθε με υψηλές θερμοκρασίες. Πότε δροσίζει. Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να αναρριχηθεί ο υδράργυρος σε ολόκληρη τη χώρα, το διήμερο Σάββατο 22/06 και Κυριακή 23/06, καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επεκταθούν προς την Ευρώπη και τη χώρα μας. .
 • Τι απαντά η ΠΟΣΔΕΠ στις απειλές αναρχικών που δέχεται καθηγήτρια του ΕΚΠΑ. Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την κυκλοφορία προκήρυξης, και μάλιστα σε ώρα εξετάσεων, από αυτοαποκαλούμενη αναρχική ομάδα, εγκατεστημένη στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, η οποία στοχεύει κατά συγκεκριμένης συναδέλφου πανεπιστημιακού. .
 • Η Γερμανική Πρεσβεία καλωσορίζει το καλοκαίρι με πεδιλάκι και σοσονάκι!. Με ένα άκρως αυτοσαρκαστικό μήνυμα, ένδειξη του υψηλού χιούμορ που χαρακτηρίζει τα στελέχη της, επέλεξε η γερμανική πρεσβεία να για να κηρύξει την έναρξη του καλοκαιριού. 
Κόσμος
 • Στη δημοσιότητα το οικονομικό σχέδιο των ΗΠΑ για την Παλαιστίνη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα το οικονομικό μέρος του ειρηνευτικού τους σχεδίου για το Μεσανατολικό, το οποίο θα παρουσιασθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Μπαχρέιν, απουσία των Παλαιστινίων, και έχει ως στόχο την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα δέκα ετών. .
 • Με ανάφλεξη της περιοχής απειλεί το Ιράν σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης. Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η παραμικρή επίθεση κατά του ιρανικού εδάφους θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ ματαίωσε την τελευταία στιγμή αμερικανικά στρατιωτικά πλήγματα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας. .
 • Με βυζαντινή λαμπρότητα η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Με βυζαντινή λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων τελέστηκε σήμερα, στον αρχιεπισκοπικό ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, από τον αντιπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη και Μητροπολίτη Γερμανίας, Αυγουστίνου. .
 • Τουλάχιστον επτά νεκροί από κατάρρευση οικοδομής στην Καμπότζη. Έρευνες για επιζώντες στα συντρίμμια χωρίς να είναι σαφές εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι. .
 • Η Ρωσία αναστέλλει τις πτήσεις προς την Γεωργία μετά τις ταραχές. Η Ρωσία είναι «εχθρός και κατοχική» δύναμη, έγραψε στο Facebook η πρόεδρος της Γεωργίας. .
Πολιτική
 • Επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Νομικώς άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών. Ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύνουν δεκάδες πανεπιστημιακοί, νομικοί, στρατηγοί, διπλωμάτες και επιχειρηματίες, ζητώντας του να προχωρήσει ως πρωθυπουργός στην ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. .
 • Προβάδισμα 9 μονάδων ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis. Κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ - με ποσοστά 38,5% έναντι 29,5% - όπως δείχνει η έρευνα της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής». .
 • Σε υπεύθυνη ανυπακοή καλεί ο Βαρουφάκης. «Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη». Για τις θέσεις του κόμματος ΜέΡΑ 25 απέναντι στο «μνημονιακό τόξο», όπως το χαρακτήρισε, μίλησε σήμερα στην Κέρκυρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, ο γραμματέας του «ΜέΡΑ 25», Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε τον βασικό λόγο που θέλει το «ΜέΡΑ 25» να βρίσκεται στο ελληνικό κοινοβούλιο. .
 • Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ. Με τον Γιώργο Καμίνη στην πρώτη θέση, όπως ήταν γνωστό εδώ και καιρό, τον γραμματέα του Μανώλη Χριστοδουλάκη στην τελευταία και τον Πάυλο Γερουλάνο στην προτελευταία, ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΙΝΑΛ. .
 • Μητσοτάκης από Ηράκλειο: Ισχυρή εντολή για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Κάλεσμα στους πολίτες που δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές να το πράξουν στις 7 Ιουλίου, για να της δώσουν την ευκαιρία να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου περιοδεύει. .
Οικονομία
 • Η ΔΕΗ «απέχει 2,2 δισεκ. ευρώ» από την βιωσιμότητα. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται συνάντηση των τραπεζών με την διοίκηση της ΔΕΗ, εν μέσω ανησυχιών για την ρευστότητα της επιχείρησης. .
 • Χώρα φτωχών η Ελλάδα. Ο αριθμός των ανθρώπων που απειλούνται από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό μειώθηκε σε σχέση με το 2017 όμως παραμένει σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα. .
 • Μετά από καθυστέρηση μηνών προεκλογική συμφωνία με ExxonMobil. Η αμερικανική πλευρά είχε επανειλημμένα καλέσει την Αθήνα να κλείσει τις γραφειοκρατικές; εκκρεμότητες ώστε να αρχίσουν οι έρευνες. .
 • Από αναβολή σε αναβολή η επένδυση για καζίνο στο Ελληνικό. Δεν αποκλείονται νέες καθυστερήσεις, ειδικά εάν υπάρξει μπαράζ αλλαγών στις γενικές γραμματείες υπουργείων μετά τις εκλογές του Ιουλίου. .
 • Μεγάλες απώλειες 17,32% για τη μετοχή της ΔΕΗ . Η οικονομική διευθύντρια της επιχείρησης ενημέρωσε, σύμφωνα με την Καθημερινή, τη διοίκηση και τους γενικούς διευθυντές τα προβλήματα που δημιουργούνται καθώς κατά τις ίδιες πληροφορίες τους έθεσε θέμα δυνατότητας ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις προς προμηθευτές, εργολάβους και φορείς της αγοράς μετά τον Αύγουστο. .
Αθλητισμός
 • Navarino Challenge: Ενισχύονται οι δράσεις στη Μεσσηνία . Το “Navarino Challenge” επιστρέφει για 7η συνεχή χρονιά, 11-13 Οκτωβρίου 2019, στη Μεσσηνία και την Costa Navarino. .
 • Τρέξε με θέα την Καλντέρα στο 5ο Santorini Experience. Η Ρεάλ Μαδρίτης στη Σαντορίνη! .
 • Οριστικό «όχι» από Πιτίνο στον Παναθηναϊκό. Ολοκληρώθηκε οριστικά η θητεία του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό. Όπως μεταδίδει αυτή την ώρα ο κορυφαίος ρεπόρτερ, Άντριαν Γουοσναρόφσκι, ο Αμερικανός αρνήθηκε την πρόταση του «τριφυλλιού». .
 • Γκάλης: «Aστεία πράγματα αυτά που γίνονται στο ελληνικό μπάσκετ». Θετικός στο ενδεχόμενο να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού μπάσκετ, εφόσον υπάρξει πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας με ανθρώπους που θέλουν το καλό του, δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Γκάλης. Ο θρύλος του αθλήματος βρίσκεται στη Ρόδο για τη διεξαγωγή του πρώτου τουρνουά 3x3 που γίνεται προς τιμήν του και μίλησε με προβληματισμό για τα όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα και όχι μόνο .
 • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο τουρνουά «Πέτρος Σκανδάλης» του Α.Ο.Π.Φ.. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο τουρνουά υδατοσφαίρισης “Πέτρος Σκανδάλης” που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου το πενθήμερο 13 με 17 Ιουνίου .
 • Παίκτης της ΑΕΚ είναι και επίσημα ο Νταβίντ Σιμάο. Ο Πορτογάλος μέσος βρέθηκε νωρίτερα στα γραφεία της ΑΕΚ για να υπογράψει το συμβόλαιό του και ανακοινώθηκε.
 • Συνολικά επτά φιλικά παιχνίδια θα δώσει ο Ολυμπιακός, πριν την πρώτη αναμέτρηση με τη Βικτόρια Πλζεν για τον β΄ προκριματικό γύρο του Champions League.
 • Τέσσερα από αυτά θα γίνουν κατά τη διάρκεια της παραμονής των «ερυθρολεύκων» στην Πολωνία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, και άλλα δύο επί αυστριακού εδάφους, ενώ ήταν ήδη γνωστό το φιλικό με τη Νότιγχαμ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», στις 16/7, που θα αποτελέσει και την «πρόβα τζενεράλε» εν όψει των αναμετρήσεων με τους Τσέχους.
  Αναλυτικά τα φιλικά του Ολυμπιακού (ώρες Ελλάδας):
  Στην Πολωνία
  - 28 Ιουνίου, 19:00 με Πογκόν (Μιστράλ)
  - 29 Ιουνίου, 19:00 με Χαποέλ Μπέερ Σεβά (Μιστράλ)
  - 3 Ιουλίου, 18:00 με Λέχια Γκντανσκ (Ενέργκα)
  - 5 Ιουλίου, 18:00 με Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ (Σουλεγιόβεκ)
  Στην Αυστρία
  - 8 Ιουλίου, 19:00 με Ντιναμό Κιέβου (Σβαρτς)
  - 10 Ιουλίου, 19:00 με Αμβούργο (Γένμπαχ)
  Στο «Γ. Καραϊσκάκης»
  - 16 Ιουλίου, 21:30 με Νότιγχαμ Φόρεστ
 • Τα ματς για το Copa America ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι επιλογές:
 • 02:00 COSMOTE SPORT 8 HD Renato Moicano - Chan Sung Jung UFC Fight Night
  10:00 ΕΡΤ Sports HD Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μινσκ
  11:50 Eurosport 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μιζάνο Superball Superbike
  13:05 Eurosport 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μιζάνο Supersport
  14:00 Eurosport 2 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γερμανία Motocross
  14:00 COSMOTE SPORT 6 HD Τελικός ATP 500 Noventi Open
  14:30 Eurosport 1 Γύρος της Σλοβενίας Ποδηλασία
  15:00 Eurosport 2 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μιζάνο Superbike
  15:30 COSMOTE SPORT 7 HD Τελικός ATP 500 Fever Tree Championships
  15:50 COSMOTE SPORT 5 HD Αγώνας Formula 1 Grand Prix de France
  16:00 ΕΡΤ Sports HD Αγώνας Formula 1 Grand Prix de France
  16:00 Eurosport 1 Γύρος της Οξιτανίας Ποδηλασία
  17:00 Eurosport 2 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γερμανία Motocross
  17:00 ΕΡΤ2 Galisbasketball Τουρνουά 3 on 3
  18:00 Eurosport 2 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γερμανία Motocross
  18:30 ΕΡΤ Sports HD Αγγλία - Καμερούν Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών
  20:00 COSMOTE SPORT 4 HD Atlanta Dream - Washington Mystics WNBA
  22:00 COSMOTE SPORT 8 HD Sonoma Toyota Save Mart 350 NASCAR Cup Series
  22:00 COSMOTE SPORT 2 HD Μαγιόρκα - Λα Κορούνια Δεύτερος τελικός ανόδου Primera Division
  22:00 ΕΡΤ1 Κολομβία – Παραγουάη Copa America
  22:00 ΕΡΤ Sports HD Κατάρ – Αργεντινή Copa America
με πληροφορίες από texnologosgeoponos.gr , sansimera.gr & zougla,gr 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια