Ξεκίνησε η συγκομιδή κρεμμυδιού στη Λάρισα

Αισιοδοξία κυριαρχεί στις τάξεις των κρεμμυδοπαραγωγών του νομού Λάρισας (μιας περιοχής που φημίζεται για το ποιοτικό προϊόν) για τη φ...


Αισιοδοξία κυριαρχεί στις τάξεις των κρεμμυδοπαραγωγών του νομού Λάρισας (μιας περιοχής που φημίζεται για το ποιοτικό προϊόν) για τη φετινή χρονιά, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η συγκομιδή. 

Η αρχή θα γίνει με το χλωρό κρεμμύδι, όταν το φύλλο είναι πράσινο, καθώς βγαίνει εύκολα με τα χέρια. Όσοι όμως διαθέτουν τα απαραίτητα μηχανήματα, αφήνουν το κρεμμύδι να ξεραθεί πλήρως και το αφαιρούν στη συνέχεια (λίγο μετά τον 15 Αύγουστο). 

Οι Λαρισαίοι κρεμμυδοπαραγωγοί φημίζονται για το ποιοτικό προϊόν, καθώς συγκεκριμένοι παραγωγοί ασχολούνται χρόνια με αυτό. Έτσι με την πολύχρονη εμπειρία τους κατάφεραν και φέτος, με τις σωστές καλλιεργητικές φροντίδες (ραντίσματα) να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι πολλές βροχές της Άνοιξης. 

Η εκτίμηση των παραγωγών είναι ότι και φέτος θα απολαύσουν τις περσινές καλές τιμές (40 λεπτά/κιλό), ενώ κατά μέσο όρο η στρεμματική απόδοση θα κυμανθεί στους 7 τόνους/στρ. 

Για όσους σχεδιάζουν να ασχοληθούν με το κρεμμύδι, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η καλλιέργεια είναι δαπανηρή (πολλά μεροκάματα λόγω ραντισμάτων) και απαιτεί πλούσιο εξοπλισμό (μηχανήματα, κλούβες, κ.λπ.).


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια