Βάκης Τσιομπανίδης(ΑΚΚΕΛ): "Ανοχύρωτη η χώρα από τις ζωονόσους λόγω έλλειψης κτηνιάτρων ".

Την ανησυχία των κτηνοτρόφων για τη συγκεκριμένη νόσο εξέφρασε ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος, Βάκης Τσιομπανίδης, κα...


Την ανησυχία των κτηνοτρόφων για τη συγκεκριμένη νόσο εξέφρασε ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος, Βάκης Τσιομπανίδης, καταγγέλλοντας παράλληλα πως στον Έβρο δεν υπάρχουν κτηνίατροι για να κάνουν ελέγχους στις χοιροτροφικές μονάδες. 

Σε έξαρση είναι η αφρικανική πανώλη των χοίρων στη Βουλγαρία, με συνέπεια δεκάδες χιλιάδες θανατώσεις ζώων. Στην Ελλάδα, οι αρμόδιες Αρχές λαμβάνουν μέτρα για το δύσκολο αυτό νόσημα, λέει στο Open ο Ευάγγελος Τσιαμάδης, κτηνίατρος του τμήματος υγείας ζώων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Όπως είπε δεν προσβάλλει τον άνθρωπο αλλά μόνο τα ίδια τα ζώα με 130.000 χοίρους να έχουν θανατωθεί μόνο στη Βουλγαρία. Η νόσος όπως είναι αναμενόμενο, προκαλεί αύξηση στις τιμές του κρέατος. Παράλληλα επισήμανε πως αργά ή γρήγορα ο ιός θα περάσει στη χώρα μας. 

Την ανησυχία των κτηνοτρόφων για τη συγκεκριμένη νόσο εξέφρασε μιλώντας στην Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος, Βάκης Τσιομπανίδης, καταγγέλλοντας παράλληλα πως στον Έβρο δεν υπάρχουν κτηνίατροι για να κάνουν ελέγχους στις χοιροτροφικές μονάδες. Χαρακτηριστικά, δήλωσε πως έχουν ζητήσει τέσσερις κτηνιάτρους στα σημεία εισόδου, κάτι που δεν έχει συμβεί. 

"Αν περάσει ο ιός θα έχουμε αποτυχία ολική. Ανησυχούμε για κάθε τέτοια νόσο που πλησιάζει τη χώρα μας". Η καταστροφή θα είναι μεγάλη για τα ζώα και την οικονομία, σε περίπτωση που έρθει η πανώλη και στη χώρα μας.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια