Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Μέτρα προστασίας της αγροτικής παραγωγής από τα καιρικά φαινόμενα»

Ύστερα από πολλές συζητήσεις του με αγρότες της Αρκαδίας, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, αντιλαμβανόμενος τα προβλήματά τους, που έχουν να κάν...


Ύστερα από πολλές συζητήσεις του με αγρότες της Αρκαδίας, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, αντιλαμβανόμενος τα προβλήματά τους, που έχουν να κάνουν, κυρίως, με την καταστροφή της γεωργικής τους παραγωγής, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ύστερα από αναζήτηση λύσεων μαζί τους, σχετικά με πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης, ζητά και προτείνει με επιστολή του, προς τον νέο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, καθώς επίσης και τους νέους Δημάρχους Τρίπολης, Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, καθώς και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας, την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ώστε να υπάρξει πρόληψη σχετικά με τις γεωργικές καταστροφές.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, προτείνει τις εξής κινήσεις-δράσεις:

«1. Να βοηθήσουμε τους αγρότες, π.χ. σε δενδρώδεις καλλιέργειες που οι συνθήκες το επιτρέπουν, να εγκαταστήσουν κατάλληλα αντιχαλαζιακά δίχτυα, η εγκατάσταση των οποίων ενισχύεται μέσω του ΕΛΓΑ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο χρειάζεται ενημερωτικές ημερίδες ανά περιοχή και θα υλοποιηθεί καλύτερα με την συμβολή σας.

2. Να προβούμε στην χαρτογράφηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων μικρής η μεγαλύτερης κλίμακας σε όσες περιοχές πλήττονται από φαινόμενα πλημμύρας. Και αυτά τα έργα μπορούν με πρωτοβουλία των περιφερειακών αρχών να μελετηθούν και να υποβληθούν για ενίσχυση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι Δήμοι και η Περιφέρεια μπορούν να πάρουν τις σχετικές πρωτοβουλίες μελέτης και μετά ανάλογα με την δαπάνη που θα προκύψει να προσπαθήσουμε για ένταξη στο περιφερειακό ή κεντρικό σκέλος του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

3. Να διερευνήσουμε την δοκιμή και επέκταση του προγράμματος ψεκασμού των χαλαζιακών νεφών βάση επιτήρησης με κατάλληλα εξοπλισμένα εναέρια μέσα, όπως γίνεται σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας για την αποτροπή της καταστρεπτικής χαλαζόπτωσης και της καταστροφής της παραγωγής και των φυτών».
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια