Σύσκεψη για το γάλα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στον Τύρναβο με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συ...


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στον Τύρναβο με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και στην οποία θα συμμετάσχουν ο ΣΕΚ, η ΠΕΚ και οι Αιγοπροβατοτρόφοι Ελλάδος. 
 
Στο μεταξύ χαμόγελα και προσδοκίες για καλύτερες τιμές, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο υψηλό κόστος παραγωγής, με βάση το οποίο παράγεται ποιοτικό γάλα δημιούργησε στη Θεσσαλία η συμφωνία του Συνεταιρισμού Ελασσόνας «Γάλα Ελαςς» με τη βιομηχανία Μπίζιος για απορρόφηση 3.500 τόνων πρόβειου γάλακτος με 90 λεπτά το κιλό.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ήταν στα 82 λεπτά. 
 
Στη συμφωνία καθορίστηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος, τα οποία όμως δεν έγιναν γνωστά. Συνολικά η παραγωγή του Συνεταιρισμού φθάνει τους 8.500 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος, με το 92-95% να αφορά πρόβειο γάλα που παράγεται από 110 εκτροφείς. 
 
Για την υπόλοιπη ποσότητα η διοίκηση του Συνεταιρισμού βρίσκεται σε αντίστοιχες διαπραγματεύσεις, με άλλες βιομηχανίες, με την παραπάνω συμφωνία να αποτελεί «μπούσουλα» για ανάλογες συμφωνίες. Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανάλογη διαπραγμάτευση της βιομηχανίας των Αφων Σαράντη για συμφωνίες αιγοπρόβειου γάλακτος στις ίδιες τιμές (87-90 λ.). 


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
 

Σχόλια