Καινοτόμο το 26 Συνέδριο Νέων Αγροτών της ΠΕΝΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Νάξο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το 26ο Συνέδριο της Π.Ε.Ν.Α, το οποίο ενώνει τους αγρότες όλη...Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Νάξο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το 26ο Συνέδριο της Π.Ε.Ν.Α, το οποίο ενώνει τους αγρότες όλης της χώρας και γίνεται σε διαφορετικούς τόπους κάθε χρόνο. To 26ο Συνέδριο καινοτόμησε καθώς βρέθηκε κοντά στους αγρότες των βασικών παραγωγικών χωριών της Νάξου. 
 
Ο Φαρσαλινός πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α Νικόλαος Παυλονάσιος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, μίλησε συνολικά για τον γεωργικό τομέα και τη σημασία της δραστηριότητας των νέων. 
 
Μετά από μια σειρά σημαντικών ομιλιών, έγινε μια παραγωγική διαδραστική συζήτηση για τη σημασία των τοπικών προϊόντων στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και για το πώς θα αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία μέσω της διασύνδεσης τουρισμού και αγροδιατροφής. 
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι συνεδρίες για τις νέες καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές στη Γεωργία και την Κτηνοτροφία με παρουσιάσεις που κάλυπταν όλο το φάσμα από τα drones μέχρι τους αισθητήρες εδάφους και τη σύνδεση με το κινητό του αγρότη. Δόθηκαν παραδείγματα προχωρημένων τεχνολογικών εφαρμογών στο χωράφι σε σχέση με τη φυτοπροστασία, τη θρέψη των φυτών, την πρόγνωση των αποδόσεων.
 
 
Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια