Τα πορτοκάλια έχουν γίνει ανάρπαστα λόγω…κορωνοϊού

Τρίβουν τα χέρια τους οι παραγωγοί της Κρήτης από ικανοποίηση Η περίοδος που διανύουμε έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και έχει φέρει α...


Τρίβουν τα χέρια τους οι παραγωγοί της Κρήτης από ικανοποίηση
Η περίοδος που διανύουμε έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και έχει φέρει αλλαγές σε όλα σχεδόν τα επίπεδα.

Μια από αυτές τις αλλαγές έχουν να κάνουν με τις διατροφικές συνήθειες των πολιτών, κάτι που αποτυπώνεται στην αύξηση των πωλήσεων σε ορισμένα προϊόντα, όπως είναι η μαγιά, το αλεύρι και οι φρέσκες ζύμες! Κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν επιδοθεί στο ζύμωμα και την παρασκευή των δικών τους αρτοσκευασμάτων.

Πέρα όμως από αυτά ένα ακόμη προϊόν έχει γίνει ανάρπαστο, σε σημείο που οι παραγωγοί τους να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Ο λόγος για το… ταπεινό πορτοκάλι.

Το συγκεκριμένο φρούτο είναι ανάρπαστο, καθώς η υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C, το καθιστά χρήσιμο και απαραίτητο για τη θωράκιση του οργανισμού μας. Ως εκ τούτου πολλοί είναι εκείνοι που αυτή την περίοδο καταναλώνουν σε μεγαλύτερες ποσότητες το συγκεκριμένο φρούτο.

Ο κ. Γιώργος Αντωνάκης, ιδιοκτήτης της εταιρείας «Συνεργατική ΑΕ» μιλώντας στο cretapost.gr, είπε ότι οι καταναλωτές έχουν εξαφανίσει τα πορτοκάλια. Αποτέλεσμα αυτής της αύξησης στην κατανάλωση είναι η αύξηση στην τιμή.

«Μέχρι πριν ένα μήνα η τιμή παραγωγού ήταν από 0,15 ως 0,20 ευρώ, ενώ στη Μεγάλη Εβδομάδα, έχει φτάσει ήδη τα 0,55 – 0,60 ευρώ!», αναφέρει ο κ. Αντωνάκης χαρακτηριστικά.

Η εξήγηση που δίνει ο κ. Αντωνάκης για την απορρόφηση της εγχώριας ποσότητας πορτοκαλιών είναι πως ο κορωνοϊός, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην συγκομιδή τους από τους πορτοκαλεώνες της Ισπανίας, της Ιταλίας και των άλλων χωρών, αλλά και στη μεταφορά τους, αφού τα δρομολόγια λόγω καραντίνας, γίνονται με το σταγονόμετρο.

cretapost.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια