Κορονοϊός – Αμαζόνιος: Ασύλληπτη καταστροφή του «πνεύμονα» του πλανήτη

Σε επίπεδα μαύρου ρεκόρ έχει φτάσει η καταστροφή του Αμαζονίου που επιτείνεται εν μέσω καραντίνας. Παράνομοι ξυλοκόποι εκμεταλλεύονται τ...


Σε επίπεδα μαύρου ρεκόρ έχει φτάσει η καταστροφή του Αμαζονίου που επιτείνεται εν μέσω καραντίνας. Παράνομοι ξυλοκόποι εκμεταλλεύονται την κατάσταση με την υγειονομική κρίση, με αποτέλεσμα το ποσοστό της αποψίλωσης να έχει αυξηθεί.

Συγκεκριμένα, τα δέντρα κόβονται σε διπλάσιο ποσοστό σε σχέση πέρυσι, ενώ πάνω από 5.000 τετραγωνικά μίλια του Αμαζονίου χάθηκαν τους πρώτους τρεις μήνες του 2020. Όπως αναφέρει το New York Post, βασιζόμενο σε μελέτη του Πανεπιστημίου στο Μπελέμ, εκτιμάται ότι οι υλοτόμοι δρουν ανενόχλητοι ενώ οι κυβερνώντες ασχολούνται με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ζωηροί φόβοι εγείρονται για το γεγονός ότι τα θραύσματα της αποψίλωσης μπορεί να καούν τον επόμενο μήνα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ακόμη πιο καταστροφικές πυρκαγιές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στη Βραζιλία.

Πάνω από 9.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα του Αμαζονίου παραδόθηκαν στις φλόγες στη διάρκεια των 40.000 πυρκαγιών που έκαιγαν το 2019. Ανησυχία εγείρεται, την ίδια στιγμή, για τον τρόπο που ενδέχεται να επηρεάσει ο πυκνός καπνός των πυρκαγιών τους ασθενείς του κορονοϊού.

Με πληροφορίες από: protothema.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια