Αραχωβίτης:Η κυβέρνηση διαλύει τους μηχανισμούς ελέγχου & προσχηματικά αυξάνει τις κυρώσεις

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο περιέχει διατάξεις χωρίς ένα κεντρικό αφήγημα, που δεν έχει να προσφέρει κάτι σημαντικό στην ελ...
Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο περιέχει διατάξεις χωρίς ένα κεντρικό αφήγημα, που δεν έχει να προσφέρει κάτι σημαντικό στην ελληνική γεωργία. Πάσχει από δομή, αρχή, μέση και τέλος. Πάσχει από όραμα, δεν έχει εντέλει να προσφέρει κάτι εμβληματικό στη χώρα μας.

Επικοινωνιακά, το Υπουργείο και η Κυβέρνηση υπογραμμίζουν το άρθρο για τους ελέγχους και τις κυρώσεις. Να θυμίσω ότι με την Κ.Υ.Α 838, από 21.3.2019, τα πρόστιμα και οι κυρώσεις για τις παραβάσεις στη νομοθεσία του γάλακτος έχουν αυστηροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Αν δεν έχετε διαβάσει την Κ.Υ.Α, αυτό σημαίνει δύο πράγματα: ή δεν ξέρετε τι παραλάβατε στο Υπουργείο ή δε θέλετε να την εφαρμόσετε. Διαλύετε ξεκάθαρα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, και προσχηματικά αυστηροποιείτε τις κυρώσεις.

Αν παραδεχθούμε όλοι, ότι το μεγάλο πρόβλημα στους ελέγχους είναι η πολυδιάσπαση των ελεγκτικών υπηρεσιών, δε βλέπουμε καμία στήριξη στο βασικό συντονιστικό ελεγκτικό όργανο, τον ΣΥΚΕΑΠ, υπό τη Γ.Γ Εμπορίου, το οποίο έφερε σπουδαία αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα προϊόντα.

Το μόνο που βλέπουμε είναι μια σειρά ρυθμίσεων με αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοκαταργούμενες διατάξεις. Δεν έχουμε κοινό αφήγημα. Ποινή επιβάλλεις όταν υπάρχουν συλλήψεις. Όταν δε συλλαμβάνεις κανέναν, ή δεν έχεις πρόθεση να συλλάβεις κανέναν, όσο αυστηρό κι αν είναι το κυρωτικό πλαίσιο, η πραγματικότητα είναι ότι δε θα επιβάλλεις τίποτα, ευνοώντας την ασυδοσία.


Για να δείτε το βίντεο της τοποθέτησης, πατήστε εδώ:

https://youtu.be/VGydv4Dtb9U
 
 

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια