Άσπρισε η Ζαγορά μετά από πυκνή χαλαζόπτωση - εντός της ημέρας θα ειδοποιηθεί ο ΕΛΓΑ

Στο “μάτι” της χαλαζόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών και πάλι ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου. Σήμερα, λίγο πριν τις 10 το πρωί, άν...Στο “μάτι” της χαλαζόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών και πάλι ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου. Σήμερα, λίγο πριν τις 10 το πρωί, άνοιξαν οι ουρανοί και για δεκαπέντε λεπτά της ώρας έριξε τόσο πυκνό χαλάζι που κυριολεκτικά άσπρισαν οι δρόμοι και η γη. Με το που σταματάτησε η χαλαζόπτωση, ακολούθησε καταρρακτώδης βροχή, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια.

Οι περιοχές που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα είναι το κέντρο της Ζαγοράς και από το Ανήλιο μέχρι το Πουρί και την Μακρυράχη.Μιλώντας με τον Αντιδήμαρχο Ζαγοράς Μουρεσίου Απόστολο Κοντογιώργο στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο” και στην ΕΡΤ Βόλου, εντός της ημέρας θα ειδοποιηθεί ο ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνει η αυτοψία και να καταγραφούν οι ζημιές, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε ότι “από την ζημιά κέρδος δεν βγαίνει” και ότι ο δήμος Ζαγοράς έχει πληγεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν και αν αθροιστούν και οι δραματικές συνέπειες στον τουρισμό της περιοχής, λόγω του κορονοϊού, τότε οι συνέπειες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς. 
 
Από τη δυσμένεια, είπε χαρακτηριστικά δεν μπορούν να βγούν οι πολίτες από μόνοι τους, ούτε και ο δήμος. Συνεπώς απαιτούνται ειδικά μέτρα προστασίας και ενίσχυσης, ώστε να μπορέσουν δήμος και δημότες να σταθούν στα πόδια τους.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια