Παραλαμβάνει κριθάρι με 15 λεπτά το κιλό η ΕΑΣ Βόλου

Η ΕΑΣ Βόλου παραλαμβάνει κριθάρι τη Δευτέρα με 15 λεπτά το κιλό - Παρεμβαση του Νικήτα Πρίντζου στην αγορά δημητριακών Παρέμβαση στην αγ...


Η ΕΑΣ Βόλου παραλαμβάνει κριθάρι τη Δευτέρα με 15 λεπτά το κιλό - Παρεμβαση του Νικήτα Πρίντζου στην αγορά δημητριακών

Παρέμβαση στην αγορά του κριθαριού, όπως κάθε χρόνο την κατάλληλη στιγμή, κάνει η ΕΑΣ Βόλου ανακοινώνοντας ότι από Δευτέρα θα παραλαμβάνει κριθάρι προς 15 λεπτά το κιλό στα σιλό και τις αποθήκες του συνεταιρισμού.

Η κίνηση αυτή έρχεται να τονώσει λίγο το πεσμένο ηθικό των παραγωγών στη Θεσσαλία, που έβλεπαν τις τελευταίες ημέρες τους εμπόρους να προσφέρουν πολύ χαμηλές τιμές στα 11 ως 12 λεπτά το κιλό.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος με τον τρόπο αυτό θέλει να διασφαλίσει ζωοτροφή για τους κτηνοτρόφους, αλλά και τιμή για τους αγρότες του συνεταιρισμού..

Νωρίτερα το Thessaliatv.gr έγραφε:

Απογοήτευση στον κάμπο από τις χαμηλές τιμές στο κριθάρι

Προβληματισμένοι είναι οι παραγωγοί κριθαριού στο θεσσαλικό κάμπο για τις τιμές, αλλά και το βροχερό καιρό που δεν του έχει επιτρέψει να αλωνίσουν σε πολλές περιοχές, ενώ ανέμεναν το Σαββατοκύριακο να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή, αλλά οι προβλέψεις μιλάνε για βροχές από νωρίς το μεσημέρι αύριο σε όλη τη Θεσσαλία.

Σε ότι αφορά τις τιμές, αυτές πλέον βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα από 11 ως 12 λεπτά, γεγονός που έχει σκορπίσει απογοήτευση στους αγρότες. Αιτία το γεγονός ότι υπερίσχυε η προσφορά της ζήτησης, με τους εμπόρους να εκμεταλλεύονται και το ότι δεν υπάρχουν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σοβαρές ομάδες παραγωγών ή συνεταιρισμοί.

Η ΕΑΣ Βόλου αναμένεται να κινηθεί με τιμές προς τα 15 λεπτά το κιλό για τους αγρότες, θέλοντας να μεσολαβήσει και προς όφελος των κτηνοτρόφων, οι οποίοι αναμένεται να το αγοράσουν το φθινόπωρο σε τιμές από 16 λεπτά και άνω.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως θα είναι μία καλή χρονιά από πλευράς τιμών για το σκληρό σιτάρι (έπειτα από πολλά χρόνια) καθώς προσφέρονται ήδη για τα καλώς ποιότητας (Σ1 με 12% πρωτεΐνη, 60% και άνω υαλώδες και 80% ειδικό βάρος) τιμές στα 24 με 25 λεπτά το κιλό, 10 περίπου ημέρες πριν ξεκινήσουν τα αλώνια. Ο προβληματισμός των παραγωγών έχει να κάνει με τις αυριανές βροχές που αν κατά τόπους είναι ισχυρές μπορεί να μαυρίσουν τα στάχυα, που έχουν ήδη κιτρινίσει...

Πάντως αυτή την περίοδο χρηματιστηριακά το σκληρό σε τιμές Φότζια, Μπολόνια και Μιλάνου, κυμαίνεται από 280 ως 305 ευρώ ο τόνος γεγονός που αιτιολογεί τιμές ακόμη και άνω των 25 λεπτών το κιλό στον παραγωγό για τα καλής ποιότητας στάρια.

Γ.Κ.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια