Ερώτηση 38 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Προβλήματα στην έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας ηλεκτρονικά για τους ασφαλισμένους του e- ΕΦΚΑ αγροτών (τ.ΟΓΑ)

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσαν 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου...Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσαν 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, σχετικά με τα προβλήματα στην έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας ηλεκτρονικά για τους ασφαλισμένους του e- ΕΦΚΑ αγροτών ( τ. ΟΓΑ).

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως στα πλαίσια της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε, τον περασμένο Απρίλιο, την έναρξη χορήγησης ασφαλιστικής ενημερότητας, ηλεκτρονικά, σε περισσότερους από 1,5 ασφαλισμένους του e- ΕΦΚΑ, μεταξύ αυτών και των αγροτών.

Τρεις μήνες μετά από αυτή την ανακοίνωση, όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρούνται δυστυχώς τεράστια προβλήματα και δυσλειτουργίες στην έκδοση της ενημερότητας, από τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ αγροτών (τ. ΟΓΑ), ακόμα και αν είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, καταβάλλοντας δηλαδή εμπρόθεσμα τις τρέχουσες εισφορές τους, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες ασφαλισμένων, το σύστημα δεν ενημερώνεται αυτόματα για οποιαδήποτε καταβολή ποσού και απαιτείται χειροκίνητη διαδικασία, από τον εκτελούντα χρέη Διευθυντή στο Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Αγροτών της εκάστοτε περιοχής.

Επειδή η μη έγκαιρη λήψη ενημερότητας για έναν αγρότη συνεπάγεται αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομική του κατάσταση, ενώ παράλληλα συσσωρεύεται ένας όγκος εργασίας σε έναν υπάλληλο που ασχολείται με όλους τους ασφαλισμένους αγρότες, ενώ θα έπρεπε η διαδικασία να είναι αμιγώς ηλεκτρονική, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους Υπουργούς:

Με ποιον τρόπο προτίθεστε να επιλύσετε το πρόβλημα της ηλεκτρονικής έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας για τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ αγροτών (τ. ΟΓΑ);

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
• Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
• Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Προβλήματα στην έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας ηλεκτρονικά για τους ασφαλισμένους του e- ΕΦΚΑ αγροτών ( τ. ΟΓΑ)»

Η υγειονομική κρίση άλλαξε τα δεδομένα, όπως τα ξέραμε μέχρι σήμερα, σε όλους τομείς. Μεταξύ αυτών απέδειξε ότι απαιτείται όσο το δυνατόν συντομότερα να υλοποιηθεί η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών, για το μεγαλύτερο μέρος συνδιαλλαγής τους με το Δημόσιο. Στα πλαίσια της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε, τον περασμένο Απρίλιο, την έναρξη χορήγησης ασφαλιστικής ενημερότητας, ηλεκτρονικά, σε περισσότερους από 1,5 ασφαλισμένους του e- ΕΦΚΑ, μεταξύ αυτών και των αγροτών.
Τρεις μήνες μετά από αυτή την ανακοίνωση, παρατηρούνται δυστυχώς τεράστια προβλήματα και δυσλειτουργίες στην έκδοση της ενημερότητας, από τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ αγροτών (τ. ΟΓΑ), ακόμα και αν είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, καταβάλλοντας δηλαδή εμπρόθεσμα τις τρέχουσες εισφορές τους.
Σύμφωνα με καταγγελίες ασφαλισμένων, το σύστημα δεν ενημερώνεται αυτόματα για οποιαδήποτε καταβολή ποσού και απαιτείται χειροκίνητη διαδικασία, από τον εκτελούντα χρέη Διευθυντή στο Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Αγροτών της εκάστοτε περιοχής. Για παράδειγμα, ο εκτελών χρέη Διευθυντή στο Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Αγροτών Ηρακλείου έχει την αρμοδιότητα και την υποχρέωση να ελέγξει και να επικαιροποιήσει κάθε πληρωμή για όλη την Κρήτη.
Επειδή η μη έγκαιρη έκδοση της ασφαλιστικής ενημερότητας δημιουργεί πρόβλημα και σε χρηματοδοτήσεις, τραπεζικά δάνεια, κ.λπ.
Επειδή η διαδικασία αυτή, κάθε άλλο παρά ηλεκτρονική διαδικασία θυμίζει.
Επειδή η μη έγκαιρη λήψη ενημερότητας για έναν αγρότη συνεπάγεται αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομική του κατάσταση.
Επειδή συσσωρεύεται ένας όγκος εργασίας σε έναν υπάλληλο που ασχολείται με όλους τους ασφαλισμένους αγρότες, ενώ θα έπρεπε η διαδικασία να είναι αμιγώς ηλεκτρονική.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Με ποιον τρόπο προτίθεστε να επιλύσετε το πρόβλημα της ηλεκτρονικής έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας για τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ αγροτών (τ. ΟΓΑ);


Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Βαρδάκης Σωκράτης
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αγαθοπούλου Ειρήνη - Ελένη
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Αλεξιάδης Τρύφων
Αυλωνίτης Αλέξανδρος - Χρήστος
Βαγενά Άννα
Βέττα Καλλιόπη
Γκαρά Αναστασία (Νατάσα)
Γκιόλας Ιωάννης
Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Θραψανιώτης Εμμανουήλ
Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)
Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)
Μάρκου Κωνσταντίνος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μουζάλας Ιωάννης
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μπουρνούς Ιωάννης
Λάππας Σπύρος
Παπαηλιού Γεώργιος
Παπανάτσιου Αικατερίνη
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Σαρακιώτης Ιωάννης
Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Συρμαλένιος Νικόλαος
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Τσίπρας Γεώργιος
Φάμελλος Σωκράτης
Χαρίτου Δημήτριος
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης
Ψυχογιός Γεώργιος
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Σχόλια