Να αποζημιωθούν οι ελαιοκαλλιεργητές της Λέσβου ζητά ο Γιάννης Μπουρνούς

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, κατέθεσε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ...

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, κατέθεσε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, υποστηρίζοντας το αίτημα του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου για την αποζημίωση των ελαιοκαλλιεργητών του νησιού.

Ο καύσωνας του Μαΐου και οι μεγάλες αποκλίσεις υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών προκάλεσαν εκτεταμένη ανθόπτωση και καρπόπτωση στα ελαιόδενδρα που βρίσκονταν στο στάδιο καρπόδεσης” αναφέρει ο Βουλευτής σημειώνοντας: “Το αρμόδιο τμήμα του ΕΛΓΑ επιβεβαιώνει τις ζημιές αυτές, με απάντησή του στο Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου, μετά από αυτοψία στελεχών του. Παράλληλα, λόγω των περιορισμένων βροχοπτώσεων στην τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, αναμένεται επιπλέον μείωση της παραγωγής”.

“Με δεδομένη την επιδεινούμενη οικονομική κρίση και τα πολλαπλά προβλήματα των κατοίκων της Λέσβου, θα πρέπει να στηριχτούν οι ελαιοπαραγωγοί με ικανοποιητικές αποζημιώσεις, ώστε να μην εγκαταλείψουν τα κτήματά τους και προστεθούν κι αυτοί στους ανέργους του νησιού”, τονίζει ο Γιάννης Μπουρνούς.
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια