«Φορτωμένα» τα δέντρα, άφαντοι οι εργάτες

Φορτωμένα τα δέντρα στην επαρχία Τυρνάβου και Αγιάς με μήλα, αχλάδια και ραδάκινα που πρέπει να συλλεγούν, όμως, οι εργάτες γης λείπουν....


Φορτωμένα τα δέντρα στην επαρχία Τυρνάβου και Αγιάς με μήλα, αχλάδια και ραδάκινα που πρέπει να συλλεγούν, όμως, οι εργάτες γης λείπουν.

Η πλειονότητα των εργατών, που συγκομίζουν με το χέρι τους καρπούς, είναι βουλγαρικής και αλβανικής καταγωγής, και λόγω κορονοϊού και έκτακτων μέτρων στα σύνορα δυσκολεύονται να έρθουν από τη χώρα τους στην Ελλάδα για να εργαστούν.

Οι παραγωγοί σε Τύρναβο και Αγιά ανησυχούν πολύ, καθώς μήλα, αχλάδια και ροδάκινα πρέπει να μαζευτούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, και αναζητούν σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους λύση προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος των εργατών, όπως ανέφεραν στην ΕΡΤ Λάρισας ο Σωκράτης Αλειφτήρας, εκπρόσωπος Τύπου της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ., και ο Χρήστος Τασιούλας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δένδρων Τυρνάβου.

Εγχώρια εργατικά χέρια δε βρίσκονται, καθώς η δουλειά, αν και το μεροκάματο φτάνει τα 45 ευρώ, είναι δύσκολη, σχολίαζε ο κ. Τασιούλας.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια