ΕΝΦΙΑ: Πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

Στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται αναρτηθούν στο taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για περίπου 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας...Στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται αναρτηθούν στο taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για περίπου 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

- Περισσότεροι από 280.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εισπράξει ή εξακολουθούν να λαμβάνουν μειωμένα ενοίκια λόγω της πανδημίας θα πληρώσουν φέτος μειωμένο ΕΝΦΙΑ διότι το 30% των «κουρεμένων» ενοικίων θα συμψηφιστεί με τον φόρο που προκύπτει για το οίκημα τους περιορίζοντας την τελική επιβάρυνση.
-Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν φέτος στο εκκαθαριστικό τις ίδιες μειώσεις του φόρου που ίσχυαν το 2019. Αναλυτικά: 

10%για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ
20%για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 1.000.000 ευρώ
25% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 80.000 ευρώ
27% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 70.000 ευρώ
30% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 ευρώ

- Και φέτος απαλλάσσονται από τον συμπληρωματικό φόρο τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου πόλης και οικισμού ενώ θα ισχύσουν οι ίδιες μειώσεις με το 2019.

-Η ΑΑΔΕ θα τρέξει τη διασταύρωση των στοιχείων της ακίνητης περιουσίας των φορολογουμένων με τις φορολογικές δηλώσεις που θα έχουν υποβληθεί έως τις 28 Αυγούστου στο taxisnet προκειμένου να εντοπιστούν όσοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία για να πληρώσουν φέτος μισό ΕΝΦΙΑ ή να έχουν πλήρη απαλλαγή.

-Απαραίτητη προϋπόθεση για να κερδίσουν τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων να έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις αλλά και τις δηλώσεις Ε9. Η διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων είναι αυτοματοποιημένη για τα φυσικά πρόσωπα, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών, παρά μόνο εφόσον διαπιστωθούν λάθη.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια